fbpx
Cand va vinde Subaru numai masini electrice

Cand va vinde Subaru numai masini electrice

Producatorul auto Subaru din Japonia a dezvaluit cand va construi si vinde numai masini electrice. Compania a anuntat ca are de gand sa renunte la autoturismele cu motor cu ardere interna in viitor.

O multime de producatori auto din ziua de azi creeaza masini electrice, sau cel putin unele hibride. Acest lucru se intampla deoarece, pe masura ce lumea incepe sa ramana fara combustibilii fosili, crearea de autoturisme care nu au nevoie de asa ceva are logica.

CITESTE SI:  De ce cred unii ca Google strica browserele Microsoft si Apple, intentionat

De fapt, producatorul auto Subaru din Japonia a anuntat ca, pana la mijlocul anilor 2030, intentioneaza sa vanda numai masini electrice. Dupa cum se pare, producatorul auto deja vinde autoturisme hibride, dar se asteapta ca aceasta companie va dezvolta autoturisme puternic hibridizate folosind tehnologie de la Toyota.

CEO-ul Tetsuo Onuki al Subaru a spus ca, in ciuda faptului ca va folosi tehnologie de la Toyota, compania sa doreste sa produca autoturisme care sunt specifice Subaru.

CITESTE SI:  Essential a fost data in judecata din cauza unui furt de tehnologie modulara

Acel CEO a fost citat spunand: “Desi folosim tehnologia Toyota, vrem sa construim hibrizi care sunt Subaru. Nu e vorba numai despre reducerea emisiilor CO2. Trebuie si sa imbunatatim siguranta autoturismului si performanta tractiunii noastre integrale”.

Compania se asteapta ca, pana in 2030, cel putin 40% dintre autoturismele vandute vor fi hibride sau masini electrice bazate in totalitate pe acumulatori.

CITESTE SI:  Cum ofera Sony dispozitivelor IoT o arie de acoperire de 96 de kilometri

Abordarea si pozitia companiei Subaru din Japonia sunt interesante, pentru ca compania se asteapta ca intreaga sa gama auto va contine in intregime autoturisme pe electricitate pe deplin pana la mijlocul anilor 2030.

Asta spre deosebire de alti producatori auto – cum ar fi Bentley si Ferrari – care nu se asteapta ca vor lansa masini electrice complet prea curand.