fbpx

Asa arata taxiul zburator al Uber

Asa arata taxiul zburator al Uber

Acesta este Bell Nexus, conceptul de taxi zburator de la compania cunoscuta ca Bell Helicopter si care lucreaza in colaborare cu Uber. Fiind o aeronava cu propulsie hibrida-electrica, Nexus va folosi 6 elice pentru a decola si ateriza vertical de pe un acoperis.

Uber a inceput ca companie de ride-hailing, un serviciu destinat sa fie o alternativa la taxiuri. Mai tarziu, compania s-a extins si a inceput sa foloseasca masini si soferi si pentru a livra alimente.

CITESTE SI:  Ce filme mai speciale ar putea oamenii inchiria pentru 3000 de dolari

Acest lucru nu e surprinzator deoarece companiile trebuie sa evolueze. Iar ultima data am auzit ca Uber are de gand sa cucereasca si cerul.

Acum, la CES 2019, a fost dezvaluit conceptul de design de taxi zburator al Uber. Denumit Nexus, acesta este un concept creat de Bell, companie care este unul dintre partenerii companiei Uber.

Conceptul Nexus va cuprinde utilizarea unui sistem hibrid-electric de propulsie si va utiliza un concept cu semnatura Bell care implica utilizarea a 6 elice inclinabile.

CITESTE SI:  Tara in care TSMC va construi o fabrica de 12 miliarde de dolari pentru a produce cipuri

Potrivit lui Mitch Snyder, presedinte si CEO al Bell, “Industria a anticipat dezvaluirea taxiului zburator de ceva timp, asa ca compania Bell este foarte mandra de acest moment. Credem ca designul, realizat cu abordarea noastra strategica de a construi aceasta infrastructura, va duce la implementarea cu succes a Nexus in lume”.

CITESTE SI:  Pe ce cheltuie compania Uber miliarde de dolari

Uber a afirmat anterior ca intentioneaza sa-si testeze taxiurile zburatoare in 2020. Dar dat fiind accidentul uneia dintre masinile sale autonome, probabil ca aceste planuri vor fi amanate pentru Nexus pentru ca compania sa poata implementa masuri de siguranta mai bune. Bineinteles, exista si intrebarea daca taxiurile zburatoare vor deveni ceva obisnuit. Dar este totusi un concept interesant.