fbpx

Anul din care Volvo va produce doar masini electrice

Anul din care Volvo va produce doar masini electrice

Producatorul auto Volvo din Suedia a dezvaluit anul din care va produce doar masini electrice si niciun autoturism pe combustie interna. Astfel, producatorul auto suedez va fi unul dintre primii producatori auto care vor reusi aceasta tranzitie completa la masini electrice.

O multime de producatori auto s-au angajat sa renunte la masinile cu combustie interna in favoarea masinilor electrice, dar termenul limita este stabilit in viitor cu cativa ani.

Cu toate acestea, se pare ca producatorul auto Volvo din Suedia va fi una dintre primele companii care vor reusi asta, avand in vedere ca acest producator auto din Suedia si-a anuntat intentia de a finaliza tranzitia pana in 2030.

CITESTE SI:  Ce companie a cumparat Tesla si de ce

Volvo a declarat anterior ca se va asigura ca 50% din flota sa va fi complet pe electricitate pana in 2025. Astfel ca, daca va reusi sa aiba o flota 100% electrica pana in 2030, va fi ceva destul de impresionant.

CITESTE SI:  Cat costa acum deblocarea si pornirea masinii Ford de la distanta

Ceea ce este interesant este ca compania Volvo din Suedia a anuntat, de asemenea, ca va adopta o noua abordare a vanzarii de autoturisme. In loc sa cumpere autoturisme din showroom, clientii vor trebui sa-si plaseze comenzile online.

Autoturismele pot fi in continuare testate la un showroom, dar comenzile vor trebui sa fie facute prin intermediul unui site web. Volvo pare sa urmeze exemplul companiei de masini electrice Tesla din Statele Unite care a adoptat de asemenea un model online.

CITESTE SI:  Un tata isi retrage fiul de la liceu pentru a deveni un jucator profesionist de jocuri video

Potrivit CEO-ului Volvo, Håkan Samuelsson: “Pentru a reusi, avem nevoie de o crestere profitabila. Deci, in loc sa investim intr-un business in scadere, alegem sa investim in viitorul online si al autoturismelor pe electricitate. Ne concentram pe deplin pentru a deveni lideri pe segmentul premium al masinilor electrice”. Ce parere ai despre faptul ca Volvo va produce doar masini electrice din 2030?