Motorola Edge 50 Fusion e cel mai inferior membru al seriei de smartphone-uri Motorola Edge din acest an, dar și un telefon mid-range standard cu câteva funcții suprinzătoare, cum ar fi ecranul cu rată de actualizare de 144Hz. Telefonul din acest review concis poate fi cumpărat aici la un preț avantajos.
Designul și calitatea construcției ale lui Motorola Edge 50 Fusion
Acest smartphone e o bestie diferită de frații săi premium și vine la un preț de mai puțin de jumătate decât cel al lui Edge 50 Pro. Noul smartphone are un cip mai lent, încărcare mai lentă și nu include cameră telefoto.
Dar există o mulțime de caracteristici atractive, cum ar fi un ecran cu o rată de cadre mai ridicată, difuzoare bune și o experiență software pură. Partea din spate are piele vegană moale care adaugă o aderență suplimentară.
Telefonul are un cadru subțire din plastic care se simte ușor și destul de confortabil în mână. Motorola Edge 50 Fusion are certificare de etanșeitate IP68.
Ecranul lui Motorola Edge 50 Fusion
E un ecran OLED de 6,7 inci cu rezoluție 1080p și o rată de actualizare de 144Hz. Densitatea pixelilor ecranului e de 393ppi, dar nu există suport pentru video HDR.
În schimb, rata de actualizare de 144Hz e impresionantă pentru un smartphone mid-range. Aceasta poate coborî până la 60Hz pentru a economisi energie.
Luminozitatea maximă a ecranului e de 1300 nits în modul auto, ceea ce e grozav dacă aveți nevoie să folosiți telefonul într-o zi însorită.
Testul calității difuzoarelor
Smartphone-ul Motorola Edge 50 Fusion are două difuzoare stereo cu suport Dolby Atmos. Sunetul lor e foarte puternic, iar calitatea e bogată, cu un bas decent și frecvențe medii și înalte echilibrate.
Senzorul de amprente in-display și opțiunile de stocare
Există un senzor de amprente in-display care e rapid și precis. Smartphone-ul Motorola Edge 50 Fusion vine cu 128, 256 sau 521GB spațiu de stocare care nu se poate extinde cu un card microSD.
Android 14
Noua interfață Hello UI a companiei pe Android 14 e similară cu versiunea Android pură, dar există și unele funcții Moto personalizate pe care le puteți găsi în aplicația Moto. Compania promite 3 ani de update-uri de sistem de operare și patru ani de update-uri de securitate.
Cipul lui Motorola Edge 50 Fusion
Acest telefon are un cip Snapdragon 7s Gen 2. Schema de denumire a acestor cipuri Qualcomm e complicată, dar rețineți că acesta e un cip mid-range (de clasă medie).
În testele benchmark, smartphone-ul face o treabă decentă pentru un telefon mid-range la prețul său. Există suficientă putere pentru o experiență de utilizare lină și chiar și pentru gaming de nivel redus.
În ceea ce privește gestionarea termică, Motorola Edge 50 Fusion face o treabă bună, pentru că, în testele prelungite de stres, performanța nu s-a redus prea mult.
Acumulatorul lui Motorola Edge 50 Fusion
Telefonul are un acumulator de 5000mAh care oferă o autonomie de 12 ore și 40 de minute de utilizare activă. Smartphone-ul se încarcă cu 68W, acumulatorul încărcându-se complet în aproximativ o oră. Nu există suport pentru încărcare wireless.
Camerele
Motorola Edge 50 Fusion are o cameră principală de 50MP, o cameră ultrawide de 13MP cu autofocalizare și o cameră selfie de 32MP.
Camera principală
Fotografiile camerei principale au o rezoluție maximă de 12,5MP, o mulțime de detalii și totul arată bine și fără zgomot. Și contrastul e unul bun. Deși smartphone-ului îi lipsește camera telefoto dedicată, camera principală e capabilă să captureze cadre cu zoom digital 2x bune în lumină redusă.
Aceasta capturează fotografii foarte competente, cu multe detalii și culori bune. Sursele de lumină sunt gestionate decent, în timp ce zgomotul e păstrat la un minim.
Clipurile video 4K ale camerei principale au o mulțime de detalii, fără zgomot și cu un interval dinamic decent. Culorile sunt din nou destul de saturate.
Există și stabilizare electronică de imagine. Clipurile video 4K în lumină prea redusă au destul de multe detalii, dar există destul de mult zgomot în cadru, iar intervalul dinamic lasă mult de dorit.
Camera ultrawide
Aceasta capturează fotografii detaliate și clare, dar claritatea poate părea artificială. Culorile sunt vii, dar nu se potrivesc cu cele ale camerei principale.
Contrastul e destul de bun, iar intervalul dinamic e decent, deși se putea și mai bine. Datorită autofocalizării, camera ultrawide a smartphone-ului poate captura cadre apropiate destul de bune. Ocazional, camera ultrawide ratează autofocalizarea.
În lumină redusă, acea cameră se chinuie un pic mai mult decât camera principală, dar există o mulțime de detalii chiar și în umbre, însă și mult zgomot. Camera ultrawide a smartphone-ului capturează clipuri video bune fără urmă de supraclaritate.
Camera selfie
Smartphone-ul Motorola Edge 50 Fusion are o cameră selfie de 32MP care capturează fotografii de 8MP destul de bune, cu detalii și texturi ale pielii decente.
Concluzie
Motorola Edge 50 Fusion e un smartphone mid-range care se remarcă în multe feluri, inclusiv prin spatele din piele, prin etanșeitatea IP68 și prin ecranul cu rată de actualizare de 144Hz.
Cipul e unul mediu, dar solid pentru un telefon mid-range. Smartphone-ul din acest review poate fi cumpărat aici la prețul său actualizat.