Cercetatorii din Coreea au dezvoltat un nou tip de acumulator care e de 1000 de ori mai ieftin decat cei pe baza de litiu. Noua componenta de stocare a energiei dezvoltata de cercetatori are la baza sodiu, un element chimic mult mai abundent.
Cercetatorii de la Institutul Avansat de Stiinta si Tehnologie din Coreea (KAIST) au dezvoltat un nou prototip de stocare a energiei de inalta performanta si hibrid pe baza de sodiu-ion care se incarca rapid si ofera o densitate energetica impresionanta.
Acest prototip revolutionar foloseste sodiu, un element chimic care e de peste 1000 de ori mai abundent si ieftin decat litiul – principala componenta a acumulatorilor conventionali.
In general, acumulatorii sodiu-ion se confrunta cu limitari precum iesirea energetica mai redusa, proprietatile limitate de stocare si timpii extinsi de incarcare.
Designul inovativ, al carei munca e condusa de profesorul si cercetatorul Jeung Ku Kang de la Departamentul de Stiinta si Inginerie al Institutului Avansat de Stiinta si Tehnologie din Coreea, combate limitarile existente ale componentelor sodiu-ion de stocare a energiei prin integrarea materialelor de anod folosite in acumulatorii traditionali cu catozii folositi pentru supercapacitori intr-un sistem hibrid. Rezultatul e oferirea unei capacitati ridicate si a unei rate de incarcare mai rapide.
Posibilitati multiple
Dezvoltarea de acumulatori hibrizi de catre cercetatori imbunatateste capacitatea de stocare a anozilor de tip acumulator si cresc capacitatea relativ redusa a materialelor catozilor de tip supercapacitor.
Echipa de cercetare de la KAIST din Coreea de Sud a folosit doua cadre distincte din metal organic pentru a crea o sinteza optimizata de acumulatori hibrizi, culminand cu un material de anod cu cinetica imbunatatita si un material de catod de inalta capacitate.
TechRadar