Calatoritul in timp a fost unul dintre cele mai palpitante lucruri din domeniul science fiction de ani de zile. Dar ce-ar fi daca ai putea intr-adevar sa mergi inapoi in timp pentru a vizita pe cineva drag inainte de moartea sa?
Evident, exista multe lucruri pe care nu le stim despre ce tip de consecinte ar putea aduce calatoritul in timp, dar asta nu a oprit un fizician, Ron Mallet, cu obsesia lui de-o viata, sa incerce sa rezolve ecuatia pentru calatoria in timp.
Ceea ce e si mai impresionant despre aceasta munca de o viata, totusi, e ca fizicianul pretinde acum ca a rezolvat ecuatia si a aflat cum sa construiasca o masinarie pentru a calatori in timp.
Inspiratia si obsesia fizicianului pentru calatoritul in timp a inceput initial atunci cand acesta era mult mai tanar, conform Earth.com. In urma mortii indragitului sau tata, Mallet s-a cufundat in romane, inclusiv „The Time Machine” de H.G. Wells.
Aceasta carte si altele i-au alimentat obsesia care i-a creat lui Mallet o cariera in fizica, incercand sa afle cum sa rezolve ecuatia calatoritului in timp si sa construiasca o masinarie capabila sa duca oameni inapoi in timp si spatiu.
Precum multe dintre personajele emblematice din domeniul science fiction, obsesia fizicianului pentru calatoritul in timp se rezuma la speranta ca va putea sa-si mai vada tatal o data.
E un obiectiv respectabil, mai ales pentru oricine si-a pierdut pe cineva drag. Fizicianul spune ca ideea sa pentru o masina a timpului se concentreaza pe „o raza intensa si continua care se roteste” si care poate manipula gravitatia.
Un dispozitiv construit de fizician, urmand ecuatia sa, ar folosi un inel de lasere pentru a imita efectele unei gauri negre care pare sa distorsioneze spatiul si timpul din jurul lor.