O noua lucrare sugereaza ca universul nostru ar fi inceput cu doua big bang-uri. Oamenii de stiinta au propus ideea dupa ce s-au straduit decenii intregi sa explice atat inceputul misterios al universului, cat si nasterea materiei intunecate.
Primul big bang ar fi creat materia obisnuita, in timp ce se crede ca al doilea big bang ar fi dus mai tarziu la nasterea materiei intunecate. Oamenii de stiinta care au facut aceasta afirmatie spun ca aceasta ipoteza poate fi testata cu tehnologia actuala si ca ar trebui sa o putem confirma sau infirma in cativa ani.
E o idee palpitanta, mai ales ca Big Bang-ul a jucat un rol atat de important in actualele teorii ale oamenilor de stiinta despre cum a evoluat universul nostru.
Daca chiar a existat un al doilea big bang, acest lucru ar face locul liber de care avem nevoie pentru a intelege cu adevarat materia intunecata si cum functioneaza aceasta.
Se crede ca materia intunecata ocupa cea mai mare parte din univers si, pana acum, nu am reusit sa demonstram complet ce e materia intunecata si cum sa o identificam.
Desigur, oamenii de stiinta au incercat. Chiar acum, ESA (Agentia Spatiala Europeana) are un telescop pe orbita care ar putea foarte bine sa ne ofere o prima privire asupra materiei intunecate si sa permita explicarea catorva dintre implicatiile acestei noi teorii.
Teoria actuala acceptata de oamenii de stiinta cu privire la cum a inceput universul sugereaza ca la o fractiune de secunda dupa ce universul a inceput pentru prima oara prin Big Bang, a aparut o imensa expandare, timp in care universul s-a extins mai rapid decat viteza luminii. Se crede ca expandarea a fost cauzata de o forma de energie denumita „energie de vid”.