Cercetatorii au descoperit ca o molecula mai aparte incalca legile fizice si ca ar putea duce la generarea de energie nelimitata. Prin crearea de noi panouri solare mult mai eficiente.
Oamenii de stiinta s-ar putea fi facut o descoperire majora in incercarea de a produce energie nelimitata. Potrivit unui nou studiu publicat in revista American Chemical Society, oamenii de stiinta cerceteaza mai profund o molecula cunoscuta ca „azulena” care emite lumina albastra si care pare sa incalce legile fundamentale ale fotochimiei.
Se spera ca, prin intelegerea modului in care azulena si alte molecule precum aceasta convertesc energie prin fluorescenta, acest lucru ne va permite sa construim propriile noastre molecule pentru a converti mai eficient fotonii de la Soare in electricitate utilizabila, creand astfel energie mai ecologica.
Ideea e de a incerca sa cream celule solare mai eficiente in a genera energie. Privind inapoi in istorie la aceste celule de generare a electricitatii, prima celula solara din 1883 putea converti mai putin de 1% din fotonii Soarelui in electricitate utilizabila.
Cu toate acestea, acesta e doar primul pas de bebe in crearea de energie nelimitata. Celulele solare au vazut unele upgrade-uri si schimbari semnificative.
Desi nu ne aflam in punctul in care putem genera energie nelimitata inca, avem celule solare care pot transforma aproape 50% din fotonii Soarelui in electricitate si chiar si panouri solare care genereaza electricitate in intuneric.
Unii cercetatori spera ca vor putea intelege misterul modului in care o molecula precum azulena e incompatibila cu o idee fotochimica pe care o stim ca regula lui Kasha.
Aceasta regula explica modul in care moleculele emit lumina in diverse stari. Spre deosebire de alte molecule, totusi, azulena nu pare sa urmeze regula lui Kasha si incalca legile fizice.