Una dintre cele mai rare stele din galaxia noastra a fost descoperita de astronomii si astrofizicienii din Regatul Unit. Aceasta se afla la o distanta de 773 de ani-lumina de Pamant.
Astronomii tocmai au descoperit unul dintre cei mai rari astri din galaxia noastra. Acestia sunt cunoscuti ca stele pitice de tip pulsar si sunt atat de rar vazute incat doar una a mai fost descoperita in Calea Lactee.
Acum, primei dintre ele, cunoscuta ca AR Scorpii, i se alatura cea noua pe care astronomii au numit-o J1912-4410. Noua stea de tip pulsar descoperita se afla la doar 773 de ani-lumina distanta de Pamant si a fost recent descoperita de un grup de astronomi si astrofizicieni care lucreaza cu Universitatea din Warwick din Regatul Unit.
Pe langa faptul ca ne ofera o alta privire asupra acestor astri rari, descoperirea contribuie la evidentiere si confirma ca campul magnetic al stelelor pitice de tip pulsar e generat de o dinamica interna. Procesul e similar cu modul in care nucleul Pamantului genereaza campul magnetic care ne inconjoara planeta.
Cu toate acestea, campul magnetic generat de stelele pitice de tip pulsar e mult mai puternic. Potrivit astrofizicianului Ingrid Pelisoli de la Universitatea din Warwick, campurile magnetice ale stelelor pitice de tip pulsar pot fi de un milion de ori mai puternice decat campul magnetic al Soarelui.
Descoperirea astrului rar J1912-4410 contribuie la un pas critic in acest domeniu. Un studiu al acestei noi decoperiri a fost publicat in Nature Astronomy.
Nu au fost inca create interpretari ale J1912-4410. In mod traditional, pulsarii sunt stele moarte si sunt numiti in mod obisnuit astri neutron. Dar cel nou rar care se afla la o distanta de 773 de ani-lumina reprezinta doar ramasitele unei stele moarte.