Oamenii de stiinta au descoperit forme de viata necunoscute care existau acum 1,6 miliarde de ani. Acestea au fost descoperite de cercetatori in anumite roci vechi din Australia.
Un grup de cercetatori au descoperit ramasitele unei lumi pierdute de organisme misterioase despre care se crede ca au existat in urma cu 1,6 miliarde de ani.
Descoperirea oamenilor de stiinta consta in detectarea a ceea ce cercetatorii numesc „protosterol biota” in rocile antice din Australia. Conform cercetatorilor, aceste creaturi microscopice le permit sa inteleaga evolutia timpurie a unei familii de forme de viata cu celule nucleate care sunt cunoscute si ca eucariote.
Se crede ca aceste creaturi au prosperat acum peste 1 miliard de ani, inainte ca plantele si alte vietuitoare sa apara. Cu toate astea, aceste forme de viata au ramas ascunse si au fost descoperite abia acum.
Oamenii de stiinta au lucrat din greu pentru a descoperi radacinile comune ale oamenilor si celulelor eucariote in ceea ce acestia numesc „Evul Mediu” al Pamantului despre care se crede ca a inceput acum 1,7 miliarde de ani.
Acest ev mediu al Pamantului a durat 1 miliard de ani, in timp ce organismele simple de la acea vreme au inceput sa evolueze in structuri mai complexe. Aceasta noua lume antica descoperita ar putea oferi in sfarsit mai multe informatii importante despre aceste microorganisme.
Conform cercetatorilor, eurariotele descoperite reprezinta stadii timpurii ale evolutiei eucariotelor care nu prezentau inca o cale completa de evolutie. Acest lucru inseamna ca celulele eucariote au fost martore ale lumii antice de organisme disparute, o lume de eucariote antice de tip stem. Cercetatorii cred ca aceste forme de viata au fost mai abundente in Evul Mediu al Pamantului, acum 1,6 miliarde de ani,