Cercetatorii de la Swinburne University, Australia, au inventat o noua tehnologie flexibila de stocare a energiei care ar putea in curand sa inlocuiasca bateriile din masinile si telefoanele noastre si asa mai departe.
In acest moment, una dintre limitarile din cateva dintre dispozitivele noastre electronice, cum ar fi telefoanele, tabletele si smartwatch-urile ar fi autonomia bateriei.
Sigur, de-a lungul anilor capacitatea bateriilor a crescut si au aparut de asemenea modalitati de a incarca bateriile mai rapid, dar in cea mai mare parte tot dureaza ceva pana sa se incarce si nu sunt chiar prietenoase cu mediul inconjurator.
Cu toate acestea, se pare ca in Australia, cercetatorul Han Lin de la Swinburne University a reusit sa creeze o noua baterie flexibila din grafen care poate se pare nu numai sa se incarce in cateva secunde, deci foarte rapid, dar care poate fi si descarcata de milioane de ori, ceea ce inseamna ca tehnic bateria ar putea rezista o vesnicie, iar cea mai buna parte este ca foloseste carbon in loc de litiu, in acest fel fiind mai prietenoasa cu mediul inconjurator.
Acesta a reusit aceasta performanta prin folosirea grafenului. Suprafata mare a grafenului si structura sa in stil fagure de miere il face perfect pentru stocarea energiei.
De asemenea, prin folosirea unei imprimante 3D, Han a putut sa reproduca grafen la un cost mai scazut comparativ cu metodele anterioare de productie.
Rezultatul final este o baterie din grafen care nu numai ca va rezista mai mult si care se va incarca mai rapid, dar care este de asemenea flexibila, ceea ce inseamna ca poate fi aplicata la tot felul de lucruri, cum ar fi imbracaminte, curele de ceas si asa mai departe.