Modul in care panourile solare sunt proiectate acum necesita lumina neobstructionata a soarelui pentru a functiona. De asemenea, sunt necesare niste dimensiuni masive, ceea ce limiteaza locurile in care pot fi amplasate, ceea ce la randul sau le limiteaza potentialul. Din fericire, un student pe nume Carvey Ehren Maigue a dezvoltat ceva util in aceasta privinta. Acesta e student la Universitatea Mapau din Filipine si a creat un prototip de panou solar care nu necesita lumina soarelui in mod direct pentru a genera electricitate.
Asta pentru ca acest panou solar pe baza de film a fost creat folosind particule luminiscente preluate din deseuri de fructe si legume, iar acestea pot captura razele UV care apoi sunt convertite in lumina vizibila pentru a genera electricitate.
Acest lucru elimina anumite probleme, cum ar fi utilitatea deseurilor pe care le generam cu alimentele noastre si cum putem genera electricitate atunci cand cerul nu e senin.
Cu acel prototip de panou de circa 1 metru pe 60cm care generaza electricitate si cand cerul nu e senin, se poate genera suficienta electricitate pentru a incarca doua telefoane in fiecare zi, asa ca cresterea dimensiunii ar putea alimenta dispozitive voluminoase sau chiar cladiri intregi.
De asemenea, acest nou tip de panou solar pe baza de film e flexibil, ceea ce inseamna ca pot exista si alte intrebuintari. De exemplu, o masina electrica acoperita cu asa ceva se poate mentine incarcata in orice moment pe timpul zilei, fara a o incarca in mod traditional atat de des.
Nu suntem siguri cand va fi comercializat un astfel de nou tip de panou solar care genereaza electricitate si cand cerul nu e senin, dar pare promitator. Ce crezi despre acest nou tip de panou solar pe baza de film? Crezi ca va fi mai scump sau mai ieftin decat cele traditionale?