Suna ca ceva dintr-un film science fiction ca „Blade Runner”. Dar cercetatorii de la MIT au dezvoltat un nou proces de printare 3D care creeaza roboti care sunt complet functionali din momentul in care ies din imprimanta 3D.
Tehnologia de printare 3D a devenit din ce in ce mai accesibila pentru cam oricine, iar acest lucru este de bun augur pentru industrie in general, avand in vedere ca asta inseamna ca vedem acum o rata de adoptie mai mare printre utilizatori care vor veni apoi cu modalitati chiar mai creative de a lansa noi modele, iar cercetatorii de la Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT au venit cu un nou proces de printare 3D care este capabil sa dezvolte roboti.
Ceea ce face ca acest proces sa fie unul neobisnuit este faptul ca acesti roboti sunt pe deplin functionali chiar din momentul in care printarea lor 3D este definitivata.
Acest nou proces a fost optimizat, avand in vedere ca partile hidraulice solide si lichide ale robotilor au fost dezvoltate intr-un singur pas.
Directorul CSAIL, Daniela Rus, care a supravegheat proiectul, a impartasit, „Abordarea noastra pe care p numim „hidraulica printabila” este un pas inainte inspre fabricarea rapida a masinariilor functionale. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci o baterie si un motor si ai un robot care poate practic sa mearga chiar dupa ce iese din imprimanta 3D”.
Destul de inspaimantator, nu-i asa? Sa ai roboti care pot merge in acest fel chiar din linia de asamblare.
Pentru a modela acest proces semnificativ dintr-un singur pas, echipa de cercetare a lansat un mic robot cu sase picioare printat 3D care se poate tara folosind cele 12 pompe hidraulice integrate in corpul sau.