Conform unei noi stiri, s-a dezvaluit ce procesor include roverul Perseverance care a ajuns pe planeta Marte in luna februarie a acestui an. Unii ar putea fi surprinsi de cipul care a fost ales pentru acest rover de pe Marte.
Inainte ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, sa foloseasca procesoare Intel, compania din Cupertino folosea de fapt unele numite PowerPC care erau codezvoltate de Apple, Motorola si IBM.
Acestea au fost utilizate in anumite produse Apple, inclus in iMac G3 din anii ’90. Dupa cum se pare, aceste procesoare inca nu au fost abandonate.
Conform unei stiri de New Scientist, acest cip este folosit pentru a propulsa noul rover Perseverance al NASA care a ajuns pe Marte in februarie.
Poate parea ciudat faptul ca, pentru un astfel de eveniment, agentia spatiala americana a apelat la un procesor atat de vechi pentru roverul Perseverance de pe Marte. Dar nu ar trebui sa fie surprinzator.
In comparatie cu procesoarele de astazi, PowerPC 750 nu e deloc impresionant, avand doar un singur nucleu tactat la 233MHz. Dar agentia spatiala americana prefera pentru roverul Perseverance de pe Marte utilizarea unui procesor care a fost incercat si testat.
La urma urmei, agentia spatiala NASA din SUA nu ar putea trimite pe cineva pe Marte pentru a depana roverul Perseverance daca ceva se defecteaza. Asa ca e mai sigur sa folosesti ceva care s-a dovedit ca functioneaza.
Nu doar agentia spatiala din Statele Unite foloseste tehnologie depasita. Exista de fapt o multime de masinarii care continua sa functioneze astazi cu componente vechi, pentru simplul fapt ca functioneaza acceptabil.
Aceasta stire e fascinanta in lumea cu inovatii constante din ziua de azi. Ce parere ai despre faptul ca roverul Perseverance de pe planeta Marte are procesor din anii ’90?