Aeroportul International Cochin din India, primul aeroport al tari construit sub modelul PPP, a scris un alt capitol in istoria aviatiei devenind primul aeroport din lume care functioneaza in totalitate pe energie soarelui.
Din cauza faptului ca anumite resurse naturale sunt epuizabile, cum ar fi combustibilul fosil, are sens sa ne intoarcem spre sursele de energie care pot fi reinnoite si sustinute, cum ar fi sa exploatam puterea soarelui pentru energia soarelui.
Am vazut multe companii care s-au intors spre energia soarelui, iar, recent, chiar si Google a lansat o initiativa denumita Project Sunroof pentru a incerca si pentru a-i face pe proprietarii de case sa instaleze panouri soarelui.
Acestea fiind spuse, in India, acestia fac niste progrese destul de bune, avand in vedere ca tara a dezvaluit primul aeroport din lume care este 100% propulsat de energia soarelui.
Aeroportul se afla in Cochin, un oras din statul Kerala, India, si va fi alimentat de 46150 de panouri solare care au fost asezate pe o suprafata de 45 de pogoni.
Potrivit aeroportului din India intr-o conferinta de presa, acestia sustin ca se asteapta sa salveze pana la 300 000 de tone de emisii de carbon in urmatorii 25 de ani care, potrivit acestora, sunt echivalentul plantarii a 3 milioane de copaci sau a nu mai conduce 750 de mile, ceea ce este destul de impresionant.
De fapt, ar trebui sa existe un surplus de energie pentru aeroport, acestia planuiesc sa o vanda catre Kerala State Electricity Board din India.
De asemenea, se pare ca aceasta nu va fi singura lor initiativa verde. Nefiind multumita cu valorificarea puterii soarelui, CIAL din India a declarat ca acestia au de gand sa exploreze surse de energie alternative, cum ar fi cea a apei, iar asta inseamna ca vor profita de numeroasele ape care se afla in India.