O anumita tara a definitivat cu succes o misiune in 2020 de a aduce mostre de pe Luna pe Pamant, mostre colectate cu o sonda aflata pe satelitul natural al Pamantului. Oficialii din acea tara au dezvaluit ca vor oferi mostre oamenilor de stiinta din alte tari.
Desi stiinta a contribuit cu siguranta la explicarea multor lucruri despre lume, exista inca o multime de lucruri pe care oamenii nu le pricep despre lume sau despre univers in general.
Cu toate acestea, acum suntem pe punctul de a afla noi lucruri despre Luna, satelitul natural al Pamantului. Acest lucru se datoreaza misiunii spatiale reusite a Chinei.
Sonda Chang’e-5 a aterizat acum ceva timp pe Pamant dupa ce a colectat mostre de roci lunare. Chang’e-5 a decolat de pe Pamant pe 24 noiembrie si a aselenizat pe 1 decembrie 2020.
Acea parte intunecata a Lunii, potrivit agentiei spatiale din Statele Unite, contine un crater cauzat de o coliziune cosmica. Materialele prelevate din aceasta parte a Lunii cu acea sonda vor oferi oamenilor de stiinta din China si nu numai informatii despre originile Lunii si vor actiona ca baza pentru viitoarele misiuni de recuperare de pe alte planete.
China sustine ca va oferi aceste mostre oamenilor de stiinta din alte tari. China a devenit a treia tara din lume care a colectat material de pe satelitul natural. Mai intai SUA au colectat mostre de pe Luna cu programul Apollo din 1969-1972, iar Uniunea Sovietica in anii ’70.
Ce parere ai despre misiunea reusita a Chinei cu sonda Chang’e-5 din 2020? De ce crezi ca China abia acum a reusit sa colecteze mostre de pe Luna, in conditiile in care SUA si Uniunea Sovietica au reusit acest lucru in urma cu zeci de ani? Pe langa asta, China a trimis primul om in spatiu abia in 2003.