Agentia Federala pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite a semi-aprobat un tratament cu anticorpi pentru cei infectati cu coronavirus. Anticorpii pentru cei infectati au fost creati de compania Regeneron, iar aceasta a dezvaluit cum actioneaza acestia.
FDA (Agentia Federala pentru Alimente si Medicamente) din Statele Unite tocmai a aprobat un tratament care ar putea avea un rol important in tratarea pacientilor infectati cu coronavirus.
Agentia din Statele Unite a acordat autorizatia de utilizare pentru anticorpii monoclonali fabricati de Regeneron (o combinatie de casirivimab si imdevimab) pentru a trata infectarile cu coronavirus minime pana la moderate si care prezinta riscuri de a se transforma in infectari severe.
Agentia FDA din Statele Unite a precizat ca primii participanti aveau peste 65 de ani sau aveau unele afectiuni medicale cronice. Anticorpii sunt proteine care imita capacitatile sistemului imunitar de neutralizare a coronavirusului.
Mixul celor de la Regeneron se adreseaza in principal proteinei de varf a noului coronavirus, impiedicand varful sa se ataseze de celule si reducand astfel sarcina virala asupra celor infectati.
Tratamentul pare a fi oarecum eficient. Spitalizarile si aducerea in camera de urgenta au fost semnificativ mai reduse la pacientii de test. Agentia FDA a subliniat ca acest lucru nu inseamna aprobare deplina si ca exista limite distincte.
Nu au existat dovezi ca anticorpii ar fi de folos pacientilor deja spitalizati dupa ce au fost infectati cu coronavirus. De asemenea, acest tratament ar putea duce la rezultate nefavorabile pentru cei pe oxigen sau pe ventilatoare.
Oficialii inca studiaza eficacitatea si siguranta tratamentului, potrivit FDA. Autorizatia initiala a aparut dupa ce FDA din Statele Unite a stabilit ca acesti anticorpi pot fi destul de eficienti pentru cei infectati cu noul coronavirus.