Intr-o noua postare de pe blogul Microsoft Edge, directorul principal de la acest browser, Kim Denney, a subliniat modul in compania Microsoft din Statele Unite a facut acest browser mai rapid si mai eficient in ultimele luni.
Pentru a le permite utilizatorilor sa-si indeplineasca sarcinile intr-un timp cat mai scurt, echipa a lansat optimizari ghidate de profil (PGO) in Edge 81 Stable Channel si optimizari legate de timp (LGO) in Edge 83 in martie. PGO-urile acorda prioritate celor mai importante parti ale codului, in timp ce LTO-urile optimizeaza utilizarea memoriei.
Se pare ca aceste doua tehnici au imbunatatit viteza navigatorului web cu pana la 13% comparativ cu versiunile anterioare, pe baza benchmark-ului Speedomoter 2.0.
Microsoft a venit, de asemenea, cu imbunatatiri ale animatiei de derulare in browser si a imbunatatit modul in care derularea arata, modul in care se simte si modul in care reactioneaza la atingere, in general, in aprilie.
Denny sustine ca aceste schimbari determina Edge sa se simta mai lin si mai receptiv. Echipa sa continua sa lucreze la reducerea cantitatii de memorie si performantei de procesor de care are nevoie browserul.
Update-ul Windows 10 pentru mai 2020, de exemplu, reduce utilizarea memoriei cu pana la 27%, pe baza testelor interne ale Microsoft. In cele din urma, compania a redus dimensiunea Edge la jumatate in ultimul an, astfel incat sa nu mai ocupe acelasi spatiu ca inainte pe dispozitive.
Browserul Microsoft Edge a depasit recent Firefox si a devenit cea mai populara alternativa la Chrome, potrivit statisticilor NetMarketshare. Google Chrome se afla inca la conducere, cu o cota de piata de peste 70%, iar Firefox nu este prea in urma browserului Microsoft.