O noua stire releva faptul ca compania Facebook din SUA va plati in total 650 de milioane de dolari unor utilizatori ai acestei retele sociale. Totul se datoreaza unei legi care a fost adoptata de statul Illinois din Statele Unite.
Compania Facebook din Statele Unite va plati un total de 650 de milioane de dolari pentru a solutiona un proces judecatoresc aparut din cauza utilizarii recunoasterii faciale a companiei.
Reteaua sociala a adaugat 100 de milioane de dolari la solutionarea sa initiala de 550 de milioane, a dezvaluit compania FB din SUA in documentele judecatoresti facute publice de Fortune.
Procesul dateaza din 2015, cand compania americana Facebook a fost adusa in instanta printr-un proces multiplu, din cauza faptului ca reteaua sociala ar fi incalcat legea privind confidentialitatea din Illinois care impunea companiilor sa obtina consimtamantul explicit inainte de a colecta date biometrice de la utilizatori.
Problema a fost functia de sugerare de etichete a FB, functie care folosea recunoasterea faciala pentru scanarea fotografiilor si sugerarea automata a etichetelor atunci cand utilizatorii incarcau noi imagini (Facebook a suspendat scanarea faciala anul trecut).
Noua solutionare de 650 de milioane de dolari vine dupa ce oficialii din Statele Unite au solicitat interzicerea recunoasterii faciale. Fondurile din acordul de solutionare al companiei din Statele Unite vor fi oferite utilizatorilor din Illinois ai retelei sociale ale caror imagini au aparut pe Facebook dupa 2011, relateaza Fortune.
Ar insemna ca fiecare persoana eligibila din Illinois va fi platita cu pana la 400 de dolari. Ce parere ai despre asta? Crezi ca si alti utilizatori ai retelei sociale Facebook vor dori sa fie platiti pentru ca li s-au folosit datele biometrice?