In 2018, compania Facebook din Statele Unite si-a declarat obiectivul de a-si alimenta activitatile folosind, pana la sfarsitul anului 2021, energie regenerabila in proportie de 100%, iar compania americana pare ca se afla pe drumul cel bun pentru a-ti atinge acest obiectiv.
In primul sau raport de sustenabilitate, Facebook a anuntat ca, in 2019, activitatile sale au folosit energie regenerabila in proportie de 86%. Spre deosebire de anul 2015 in care proportia de energie regenerabila a fost de doar 35%.
Compania are acum proiecte eoliene si solare de 1,3 gigawati de energie regenerabila, inclusiv o ferma solara in Texas. In 2019, Facebook si-a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 59%, comparativ cu nivelurile din 2017.
De asemenea, a compensat pentru 100.000 de tone metrice de emisii de carbon, adica echivalentul scoaterii de pe sosele a 22.000 de masini. Compania din Statele Unite sustine ca sediul sau din Menlo Park este alimentat 100% de energie regenerabila si ca deviaza 90% din deseurile sale in afara gropilor de gunoi, prin reciclare si compostare.
Patru dintre cladirile centrelor de date americane ale Facebook au obtinut certificarea LEED Gold, iar o cladire din Suedia a obtinut certificarea LEED Platinum, una dintre cele mai bune certificari posibile.
In raportul de sustenabilitate, compania Facebook sustine ca s-a angajat sa ofere beneficii comunitatilor in care se afla centrele sale. De exemplu, intentioneaza sa recupereze caldura generata de serverele sale din orasul Odense din Danemarca, pentru a o dona unei companii locale de termoficare. Facebook spera sa ofere 100.000MWh de energie anual.
Este suficient pentru a incalzi 6900 de locuinte in orasul din apropiere si va permite orasului Odense sa renunte treptat la carbune pana la jumatatea anului 2022.