Compania japoneza Olympus a lansat o aplicatie care permite unor camere de-ale sale sa poata fi folosite drept camere web atunci cand sunt conectate la PC-uri.
Chiar daca Olympus isi vinde businessul de aparate foto – catre aceeasi companie care a cumparat divizia de PC-uri VAIO a Sony – asta nu inseamna ca isi abandoneaza produsele deocamdata.
Tocmai a lansat o noua aplicatie beta denumita OM-D Webcam care ofera aparatelor foto Olympus capabilitati de camere web pentru transmisii live si pentru chaturi video, atunci cand sunt atasate la un PC prin intermediul conexiunii USB-C.
Desi aplicatia pare cu siguranta utila intr-o era a conferintelor si a cursurilor online prin Zoom si camere web, nu toti utilizatorii vor putea profita de asta.
Pentru inceput, aplicatia functioneaza doar pe PC-urile Windows si nu e clar daca va fi disponibila o varianta si pentru macOS. De asemenea, e compatibila doar cu cateva aparate Olympus in acest moment.
Versiunea actuala a aplicatiei accepta aparatele foto OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III si OM-D E-M5 Mark II. In plus, nu transmite catre PC sunetul capturat de aparatul foto, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor trebui sa utilizeze microfonul intern al PC-ului sau un microfon pe USB.
Olympus nu e singurul brand care a lansat o aplicatie pentru ca produsele sale sa fie mai utile drept camere web in aceasta pandemie. Canon a lansat propria sa aplicatie catre transforma DSLR-urile, aparatele foto mirrorless si cele point-and-shoot in camere web USB pentru utilizatorii Windows 10 in aprilie.
Iar pe la inceputul lunii iunie, compania Panasonic a lansat Lumix Theter for Streaming pentru a trasforma aparatele foto din seriile GH5, GH5S, G9 si S1 in camere web.