Cercetatorii au descoperit o noua planeta locuibila, una care acum cativa ani a fost trecuta cu vederea din cauza unui algoritm folosit pentru a analiza datele venite de la un telescop spatial. Se stie acum la ce distanta se afla acel corp ceresc fata de Pamant.
In prezent, se cauta alte planete locuibile. Asta pentru ca, din cauza cantitatii finite de resurse pe care le avem pe Pamant, este posibil ca intr-o zi vom avea nevoie sa cautam alte planete locuibile pentru a putea continua sa traim.
Unele planete ca Marte au fost propuse ca posibilitate, dar acum cercetatorii au descoperit un alt astfel de corp ceresc. Totusi, ceea ce este interesant in legatura cu aceasta descoperire este faptul ca aceasta a avut loc in urma cu ani de zile, oarecum.
Datele au fost initial colectate de telescopul spatial Kepler cu ani in urma. Insa, din cauza algoritmului folosit atunci, anumite date au fost respinse de sistem.
Planeta posibil locuibila a fost readusa recent in atentie datorita cercetatorilor care aranjau datele timpurii. Aceasta, denumita Kepler-1649c, are o dimensiune aproape similara cu cea a Pamantului.
De asemenea, Kepler-1649c primeste 75% din lumina pe care Pamantul o primeste, ceea ce nu e chiar ideal, dar ramane totusi un corp ceresc pe care s-ar putea locui. Aceasta este o veste buna, deoarece asta inseamna ca exista o alta planeta potential locuibila care poate fi explorata in viitor.
Din pacate, nu prea exista informatii despre Kepler-1649c, in special despre conditiile sale atmosferice. Acest lucru inseamna ca exista sanse ca, in ciuda indeplinirii unor conditii locuibile, conditiile atmosferice ar putea fi problematice. Acestea fiind spuse, planeta Kepler-1649c posibil locuibila se afla la o distanta de 300 de ani-lumina de Pamant, asa ca nu vom ajunge pe Kepler prea curand, avand in vedere distanta imensa.