Obisnuiesc sa port masti chirurgicale in perioada asta?
De purtat, le-am purtat. Dar cine spune ca sunt complet sigure nu stie ce vorbeste (mai ales carpele de 10 bani care sunt vandute ca masti chirurgicale). Pe langa asta, COVID-19 poate patrunde in organism si prin globul ocular.
Prin urmare, pentru a nu contracta COVID-19, ai nevoie si de ochelari de protectie, pe langa masca. Dar daca esti deja infectat, atunci iti ajunge doar masca. Ochii celui infectat nu transmit mai departe COVID-19, din informatiile pe care le am.
Ne-am civilizat si noi purtand masti in al 13-lea ceas… In Japonia, cetatenii au deprinderea si indeletnicirea purtatului de masti in spatii publice de zeci de ani deja, pana si pentru o banala raceala. La originea acestei tendinte sta, normal, respectul intre oameni. Nu vor sa se molipseasca unii pe altii.
Ce-am citit in ultima vreme
Spre surprinderea unora, nu citesc ce-ar crede lumea ca citesc, ci mai degraba manuale PDF care ma imbogatesc in cunostinte si care imi permit sa avansez profesional in domeniile mele de activitate. Si ziare citesc, e vital sa fii informat.
Cam asta am citit in ultima perioada. Nu prea citesc carti, dar urmaresc ecranizarile cartilor. Spre exemplu, ultimul film urmarit e „Burning” (2018) din Coreea de Sud.
Am aflat mai tarziu ca respectivul film se bazeaza pe o poveste scrisa de scriitorul japonez Haruki Murakami de care am aflat inca de acum multi ani in urma si de la care am citit cate ceva, pentru ca pe-atunci beneficiam de timp. Atunci eram devorator de cultura asiatica.
Si sunt si acum, dar acum mai degraba de cinematografie si de muzica. Lungmetrajele sud-coreene sunt cel putin la fel de calitative precum cartile pe care se bazeaza, dar totul e concentrat in doua ore.
De ce sa irosesti saptamani de zile citind o astfel de carte, cand poti vedea filmul in doua ore jumate (in ambele cazuri, ai parte de aceeasi cantitate de informatii)? Asta a sunat nitel a ignoranta de persoana care citeste doar carti de colorat, dar eu sunt mai pragmatic.
Daca-s de parere ca o carte nu-mi e utila in mod special si nu-mi foloseste la altceva in afara de a-mi forma vocabularul si de a ma tine distrat, nu ma apuc de ea din lipsa de timp.
Lipsa de timp e de vina si pentru faptul ca inca nu mi-am lansat canalul de YouTube, dar lansarea va avea loc fara niciun dubiu. N-am timpul lui Bill Gates ca sa citesc sute de carti pe an, desi el spune ca cititul i-a adus lui succesul fulminant de care are parte, ceea ce e posibil.
E si normal ca are timp berechet de citit, dupa ce si-a pasat responsabilitatile de la Microsoft. Acum se ocupa numai de citit, de fumat din pipa si de lucrat ca sa ne microcipeze si sa ne vaccineze pe toti cu forta, pe intreaga planeta.
Care e cea mai buna retea de telefonie mobila din tara, dupa parerea mea?
Pai eu-s pe Orange. Nu sunt sigur daca e cea mai buna retea, dar e cea mai la indemana, are cei mai multi clienti, are o acoperire buna si cea mai insemnata cifra de afaceri dintre toate retelele mobile din Romania. Cea mai buna retea pentru un om e reteaua in care e deja si cu care e obisnuit, cu bune si cu rele.
Fiecare retea are plusuri si minusuri. De exemplu, minusul la Orange e ca le pica reteaua destul de des. Dar n-am de unde sa stiu ce minusuri au alte retele, pentru ca nu le folosesc, dar cu siguranta au minusuri.
E important de mentionat ca Orange, Telekom si Vodafone provin din Franta, Germania si respectiv Marea Britanie. Noi, romanii, nu suntem in stare sa ne infiintam propria retea de telefonie mobila, trebuie sa vina multinationalele sa ne furnizeze astfel de servicii. In Romania nu se vrea sa se cladeasca nimic. Iar cand s-a vrut, acum se vinde la strainezi la preturi derizorii.
Reteaua Moldcell din Republica Moldova, desi e detinuta de o companie straineza (suedeza, daca nu ma insel), macar are un nume romanesc care confera impresia de moldovenesc.
In fine, daca ar fi o retea din Romania care imi displace, aceea ar fi Telekom. Nu din cauza serviciilor pe care le ofera, ci din cauza tertipurilor din spoturile lor publicitare. Solidari si dansii fata de unii subiecti pe care i-am sanctionat.
Pentru asta, ii urez Telekom-ului un calduros: sa-i inghita falimentul, creditele si bancile. Iar releele lor din toata tarisoara sa arda din temelii. Sau sa le fure si sa le vanda romii la fier vechi, sa produca industria siderurgica numai garduri din sarma din ele.