Wikipedia este probabil una dintre cele mai vaste enciclopedii online din lume si este disponibila in mai multe limbi. Cercetatorii de la MIT vor sa foloseasca un sistem AI (inteligenta artificiala) pentru aceasta enciclopedie.
Unul dintre motivele pentru care enciclopedia Wikipedia are atat de mult succes este faptul ca se bazeaza in principal pe contributiile utilizatorilor.
Acest lucru a permis enciclopediei sa creasca si sa fie populata cu tot felul de articole si continut. Cu toate acestea, problema e ca, uneori, anumite articole s-ar putea sa nu fie actualizate cu cele mai recente informatii si text, ceea ce inseamna ca uneori ai putea vedea pe enciclopedia Wikipedia informatii invechite si care nu mai sunt de actualitate.
Vestea buna e ca cercetatorii de la institutul de tehnologie MIT au dezvoltat intre timp un sistem AI care poate rescrie automat textul invechit de pe enciclopedia Wikipedia. Ideea de a folosi boti pentru a gestiona articolele de pe Wikipedia nu este noua, dar in mare parte tinde sa se bazeze pe sabloane.
Cu toate acestea, cu sistemul AI al MIT, se va putea rescrie textul pentru a suna uman. Conform unuia dintre autorii principali ai cercetarii, Darsh Shah: „Este nevoie de o multime de actualizari constante pentru articolele de pe Wikipedia. Ar fi benefic sa se modifice automat portiuni exacte ale articolelor, cu putina interventie umana spre deloc. In loc ca o multime de oameni sa lucreze pentru modificarea fiecarui articol Wikipedia, vei avea nevoia de doar cativa deoarece sistemul AI poate automatiza procesul. Acest lucru ofera imbunatatiri drastice ale eficientei”. Modificarile efectuate de AI nu vor fi prea drastice, pastrand astfel tonul general al articolelor si mentinand ideile din enciclopedie cam in aceeasi forma.