Becurile inteligente Hue de la compania Philips sunt un must-have pentru multi oameni care doresc o locuinta smart. Acestea sunt interconectate cu locuinta si pot fi controlate printr-o aplicatie de smartphone. Cu toate acestea, noi informatii indica ca unele becuri Hue de la Philips au un defect grav care putea fi exploatat de atacatorii cibernetici.
Daca exista un neajuns cu multe dispozitive smart pentru locuinte, acela ar fi faptul ca nivelul lor de siguranta depinde de la dispozitiv la dispozitiv.
Asta pentru ca, in acest moment, nu exista o securitate standardizata pentru aceste dispozitive. Prin urmare, nu este surprinzator sa aflam din cand in cand ca un dispozitiv smart pentru locuinte a fost compromis.
Acest lucru s-a intamplat si in cazul gamei de becuri inteligente Hue de la compania Philips din Olanda. Conform unei stiri de CheckPoint, s-a descoperit un defect grav de securitate care, daca este exploatat, ar permite atacatorilor cibernetici sa acceseze si sa controleze de la distanta acele becuri inteligente Philips Hue, dar si sa insereze si sa instaleze firmware rau intentionat.
Defectul a fost descoperit initial in noiembrie, dar in urma cu doar cateva saptamani a fost reparat. Daca folosesti un bec inteligent de la compania Philips Hue conectat la internet, defectul poate fi reparat automat.
Dar poti verifica oricand firmware-ul prin aplicatie pentru a te asigura ca defectul e reparat. De asemenea, conform Signify (compania parinte a Philips), becurile inteligente Hue care au fost produse in 2018 si ulterior nu au acest defect.
Asadar, daca ai cumparat un bec inteligent Hue de la compania Philips in ultimul an, ar trebui sa fii in siguranta fata de acel defect grav. Dar n-ar strica sa te asiguri ca ai cel mai recent patch instalat.