Multi utilizatori de Twitter au cerut de multa vreme un buton de editare a tweet-urilor pentru a remedia micile greseli de scriere dupa ce le-au trimis urmaritorilor lor.
Insa, dupa ani de zile in care acel buton de editare n-a aparut, CEO-ul Jack Dorsey al companiei Twitter a spus ca probabil acel buton de editare a tweet-urilor nu va aparea niciodata.
Chiar Jack Dorsey de la Twitter s-a gandit daca sa implementeze acel buton de editare. In 2016, acesta a spus ca o forma de editare este cu siguranta necesara, precizand in luna martie din 2019 ca o astfel de optiune ar putea functiona.
Dar, intr-o sesiune Q&A, acesta a spus ca nu are de gand sa vina cu acel buton de editare, cel putin deocamdata. Jack Dorsey a asemuit originile platformei Twitter cu un serviciu asemanator SMS-urilor ca motiv pentru care compania a refuzat sa includa acel buton de editare inca de la inceput. „Cand trimiti un SMS, nu-l poti retrage”, a indicat Jack Dorsey.
„Am vrut sa pastram acea vibratie, acel sentiment, inca din primele zile”. Acest lucru nu ar fi in intregime adevarat, avand in vedere ca poti desigur sa stergi tweet-urile.
Raspandirea dezinformarii este o problema destul de importanta deja pe platforme precum Twitter, dar un buton de editare ar putea agrava lucrurile.
„S-ar putea sa trimiti un tweet, iar cineva ar putea redistribui acel tweet, iar mai tarziu te gandesti sa schimbi complet continutului tweet-ului”, a spus Jack Dorsey.
„Persoana care a redistribuit tweet-ul original acum redistribuie ceva diferit de ceea ce dorea initial sa redistribuie”. De asemenea, Jack Dorsey de la Twitter a invocat nereguli cu a avea o perioada de timp la dispozitie pentru a corecta greselile si linkurile stricate.
Twitter s-a gandit sa puna la dispozitie o perioada de timp de un minut pentru a efectua corectii. „Dar asta inseamna ca trebuie sa amananam trimiterea tweet-ului, pentru ca, odata ce tweet-ul e lansat, oamenii il vad”, a subliniat Jack Dorsey.
CEO-ul Twitter a abordat mai multe subiecte in sesiunea de intrebari si raspunsuri, inclusiv modul in care a aparut limita de caractere, reglementarea, descentralizarea si cat de multe mese mananca pe saptamana (sapte). Acesta a mai vorbit despre butonul dislike si cum poti deveni verificat pe Twitter.