Noul an nu a inceput grozav pentru unii producatori de dispozitive purtabile. Comisia pentru Comert International (ITC) din SUA a acceptat sa ancheteze Fitbit, Garmin, distribuitorul Ingram Micro si doi producatori chinezi (Inventec si Maintek) in urma afirmatiilor companiei olandeze Philips care spune ca companiile de mai sus i-au incalcat brevetele.
Se pare ca dispozitivele purtabile Fitbit si Garmin incalca brevete pentru tehnologii precum urmarirea activitatii, raportarea alarmelor si detectarea miscarilor.
Philips a sustinut ca a negociat cu companiile Fitbit si Garmin timp de trei ani inainte ca discutiile sa se destrame si ca situatia sa oblige Philips sa treaca la masuri.
Reclamatia initiala a fost depusa in SUA in decembrie si ar putea duce la taxe sau interdictii directe pentru orice dispozitive care incalca brevetele Philips.
In general, companiile care sunt implicate in litigiile privind brevetele folosesc adesea reclamatiile pentru Comisia pentru Comert International din SUA in loc de procese judecatoresti, pentru a obtine un verdict mai grabnic.
Procesele judecatoresti pot dura ani de zile si realizeaza presiuni asupra paratilor pentru a ajunge la o solutionare. In mod surprinzator, reclamatia de la compania Philips din Olanda se confrunta cu opunere din partea companiei Fitbit din SUA.
Un purtator de cuvant al companiei Fitbit din SUA a declarat pentru Reuters ca afirmatiile companiei olandeze sunt nefondate si ca sunt rezultatul esecului companiei olandeze in domeniul dispozitivelor purtabile.
Philips a intrat relativ tarziu in domeniul dispozitivelor purtabile de fitness, lansand Health Watch in 2016. Adica cu mult dupa Fitbit, Garmin si altii.
Desi dispozitivul purtabil Philips era unul bine specializat si destul de bun, a trebuit sa se confrunte cu o concurenta apriga si din partea Samsung si a companiei Apple din SUA, pe langa concurenta din partea companiilor Fitbit si Garmin din SUA.