Oamenii si-au schimbat smartphone-urile din ce in ce mai rar de ani de zile, ceea ce are implicatii importante pentru vanzatorii de telefoane si pentru operatorii de telefonie mobila.
In trecut, ne schimbam smartphone-urile cam la fiecare doi ani. Cu toate acestea, in ziua de azi, tehnologia smartphone-urilor pare sa fi atins un nivel maxim, cresterea performantei fiind din ce in ce mai redusa cu fiecare versiune.
Sa nu mai spunem ca preturile telefoanelor au explodat, ajungand si trecand de 1000 de dolari. De aceea, nu este o surpriza completa sa aflam, conform unui sondaj efectuat recent de Strategy Analytics, ca oamenii isi schimba din ce in ce mai rar telefoanele, mai rar ca niciodata.
Pe baza sondajului, s-a constatat ca in SUA oamenii isi schimba telefoanele in medie dupa 33 de luni, adica aproape 3 ani. Desigur, aceasta perioada variaza de la brand la brand.
De exemplu, in cazul iPhone-urilor de la Apple, oamenii le folosesc 18 luni inainte de a le schimba cu iPhone-uri noi. Iar in cazul smartphone-urilor companiei Samsung din Coreea de Sud, oamenii le schimba dupa 16,5 luni. Varsta joaca, de asemenea, un rol.
Cei cu varste de 55 de ani si peste tind sa-si schimbe smartphone-urile mai rar, in timp ce oamenii tineri isi schimba telefoanele mai des.
Potrivit lui David Kerr de la Strategy Analytics, „Operatorii si brandurile se confrunta cu o inertie semnificativa, avand in vedere perceptia consumatorilor privind diminuarea inovatiei pentru generatiile succesive de smartphone-uri de varf. In acelasi timp, faptul ca vanzatorii doresc profit a dus la cresterea preturilor smartphone-urilor, acestea depasind 1000 de dolari. Preturile pentru telefoanele 5G vor fi o bariera cheie, in ciuda faptului ca 1 din 4 oameni recunosc faptul ca tehnologia 5G este importanta pentru viitoarele telefoane”.
Sursa imagine: Flickr.com