Cand ne gandim la drone, ne gandim la cele care sunt disponibile pentru a fi folosite in scopuri de fotografie sau videografie. Cu toate acestea, dronele au mult mai mult potential decat doar pentru fotografie si videografie si si-au gasit si intrebuintari comerciale.
De exemplu, acestea pot fi folosite pentru a examina santierele de constructii. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru scopul de inspectie, cum ar fi pentru turnurile celulare care anterior necesitau multa munca umana, dar si echipamente grele.
De asemenea, munca umana expunea lucratorii la pericole. Dar, cu utilizarea dronelor, companiile pot examina turnurile celulare (aproape de la distanta), ceea ce duce la o operatiune mai eficienta din punctul de vedere al costurilor.
Startup-ul francez Delair nu e strain de utilizarea comerciala a dronelor sale. Unele dintre dronele sale sunt folosite de pompieri pentru misiunile de recunoastere si pentru monitorizarea zonelor afectate de incendiile forestiere.
Acum se pare ca cele de la Delair sunt folosite si in industria miniera. Startup-ul a reusit sa semneze un contract cu Eramet, un grup minier, iar grupul minier va folosi aparatele de zbor ale Delair in scopuri de examinare, inspectare si analiza pentru o suprafata de 300.000 de hectare.
Dronele vor fi, de asemenea, folosite de grupul minier pentru a cartografia terenurile miniere unde opereaza Eramet, terenuri miniere pe care le exploateaza in tari precum Noua Caledonie, Gabon, Senegal si Indonezia.
Compania Delair nu este tocmai noua in businessul cu drone iar in timp si-a extins operatiunile. In 2018, Delair a cumparat principalele active ale companiei americane Airwave, active care probabil i-au permis companiei Delair sa ajunga la un acord cu grupul minier Eramet.
Asta pentru ca activele pe care le-a cumparat de la Airwave includ softul de analiza specializat in minerit, cariere si contructii. Potrivit CEO-ului Delair, Michaël De Lagarde: „Softul nostru va deveni principala noastra sursa de venit in anii urmatori”.
Sursa imagine: Flickr.com