O companie acuza compania Google – care detine motorul de cautare cu acelasi nume – ca i-a furat continutul. Acea companie care acuza spune ca Google a folosit tactici inselatoare. Motorul de cautare acuzat de furt de continut a oferit un raspuns pe marginea acestui subiect.
Unul dintre modurile in care Google s-a schimbat in timp este prin schimbarea felului in care motorul de cautare afiseaza informatii. La inceputurile sale, acesta ii directiona pe utilizatori catre site-uri pe baza a ceea ce cautau acestia.
Dar, in ziua de azi, motorul de cautare incearca sa puna tot ce poate chiar in rezultatele de cautare. Intr-un fel, acest lucru are logica pentru ca utilizatorii pot afla mai rapid ceea ce vor sa afle.
Dezavantajul e ca compania a indepartat mult trafic de anumite site-uri web. Recent, site-ul de versuri Genius a acuzat Google ca i-a furat continutul.
Ei bine, daca ai cautat vreodata versuri de melodii pe Google, stii ca uneori motorul de cautare poate afisa versurile chiar in rezultatele de cautare.
Modul in care a procedat Genius pentru a prinde compania in flagrant de furt de continut a fost sa puna o serie de apostrofuri ciudate in versurile sale. Acest lucru nu a fost efectuat la intamplare, ci printr-un tipar pentru a transmite ceva in codul Morse.
Intr-o declaratie pentru The Wall Street Journal, directorul strategic Ben Gross al Genius a spus: „In ultimii doi ani, am aratat din nou si din nou companiei Google acuzate dovezi incontestabile ca afiseaza versuri copiate de pe Genius”.
Compania Google acuzata de furt de continut a venit intre timp cu o declaratie proprie, sustinand ca va investiga problema. „Luam calitatea datelor si drepturile creatorilor foarte in serios si consideram ca partenerii nostri de licentiere sunt responsabili cu termenii acordului nostru”.