O anumita platforma nu va mai permite campaniilor antivaccinare (care nu au nicio sustinere stiintifica) de strangere de fonduri sa stranga bani, a declarat acea companie vineri.
In ultimii ani, a existat o crestere a miscarilor antivaccinare, multi oameni din Statele Unite refuzand sa se vaccineze. Acest lucru poate provoca epidemii de boli, cum ar fi cea pentru rujeola pe care oamenii o pot lua mergand in strainatate, de exemplu.
Pojarul este contagios si poate fi chiar fatal pentru cei foarte tineri. Unele platforme de tehnologie incearca sa-si aduca contributia pentru a preveni acest lucru.
Recent si platforma Indiegogo s-a alaturat acelor companii si nu mai permite campanii antivaccinare. Miscarea impotriva vaccinurilor se bazeaza in mare parte pe presupusa legatura dintre vaccinuri si autism.
Oficialii din domeniul sanatatii publice au sustinut de mult timp ca aceste ingrijorari nu au niciun fundament. Indiegogo, o platforma de strangere de fonduri, a anuntat ca nu va mai permite campaniilor antivaccinare si altor campanii de sanatate sa stranga bani prin platforma sa.
Compania a luat aceasta decizie dupa ce un documentar impotriva vaccinurilor a adunat peste 86.000 de dolari pe Indiegogo. Grupul din spatele acestei campanii va primi banii pe care i-a adunat prin platforma, dar Indiegogo a declarat pentru BuzzFeed News ca noua sa politica va interzice campaniile antivaccinare.
Acea campanie de strangere de fonduri nu a incalcat politicile existente ale Indiegogo, iar platforma chiar a promovat-o de-a lungul timpului. Si Facebook a intors anterior armele impotriva miscarii antivaccinare, eliminand astfel de grupuri din recomandari si din anunturi, asa ca utilizatorilor le va fi mai dificil sa gaseasca postari si pagini antivaccinare pe reteaua sociala. Masuri similare au fost, de asemenea, luate si de compania Instagram care apartine de Facebook..