Streaming-ul (transmiterea in flux) a condus industria de muzica din Statele Unite timp de cativa ani. Toamna trecuta, streaming-ul a fost responsabil pentru o mare parte din totalul veniturilor industriei muzicale. IFPI prezinta amploarea globala a acestei tendinte.
Cand muzica digitala a aparut pentru prima data, era ceva grozav deoarece ii ajuta pe utilizatori sa economiseasca spatiu fizic care inainte era ocupat cu mediile fizice precum CD-urile.
In ziua de azi, streaming-ul de muzica pare sa castige notorietate si se pare ca acum este sursa dominanta de venituri din industria muzicala. Asta conform datelor furnizate de IFPI.
Pe baza statisticilor lor, cei de la IFPI au constatat ca streaming-ul de muzica reprezinta aproape jumatate din veniturile globale din muzica. Din concluziile lor, transmiterea in flux de melodii bazata pe abonamente totalizeaza 37% din veniturile globale din industria muzicala, iar streaming-ul finantat din reclame totalizeaza 10%.
Ceea ce e interesant este faptul ca mediile fizice reprezinta inca o mare parte a veniturilor, si anume 25%. Dupa care urmeaza download-urile si alte forme digitale de media.
Suma totala de bani realizata din muzica in 2018 a fost estimata la 19,1 miliarde de dolari, iar transmiterea in flux a jucat un rol destul de important in atingerea acestei sume.
De asemenea, acest lucru poate fi vazut ca o crestere oarecum fabuloasa, deoarece in 2015 streaming-ul a reusit sa depaseasca vanzarile de CD-uri, iar acum totalizeaza jumatate din venituri.
Ne indoim ca mediile fizice vor putea fi vreodata ingropate complet, avand in vedere ca unii ar putea prefera sa detina albumul. De asemenea, pare sa existe o renastere a popularitatii discurilor din vinil in zilele noastre printre colectionari.