Unul dintre cei mai mari consumatori de carbune (roca sedimentara) din lume va inchide toate cele 84 de centrale electrice pe baza de carbune. Le inchide pentru a-si indeplini angajamentele internationale in lupta impotriva schimbarilor climatice.
O anume tara a efectuat pasi importanti in ceea ce priveste utilizarea resurselor regenerabile de energie, iar tara a decis sa inchida in cele din urma toate cele 84 de centrale electrice pe baza de carbune ale sale.
Asta pentru ca tara intentioneaza sa se bazeze in primul rand pe sursele regenerabile de energie. Este relevant sa mentionam aici ca Germania a fost anterior unul dintre cei mai mari consumatori de roci sedimentare din lume pentru produtia de energie electrica.
Cu toate acestea, aceasta schimbare nu va avea loc imediat, iar asta e de inteles. Aceasta este o sarcina majora si nu poate fi executata in graba.
Germania a precizat ca va inchide toate cele 84 de centrale electrice pe baza de carbune ale sale in urmatorii 19 ani. Tara si-a redus treptat dependenta de instalatii electrice pe baza de carbune pentru producerea de energie electrica.
Cu toate acestea, aceste centrale reprezinta inca o parte semnificativa din totalul de energie al tarii. Aproximativ 40% din energia electrica din Germania provine de la centralele pe baza de roci sedimentare.
„In Germania nu vor mai exista centrale de ardere a carbunelui pana in 2038”, a declarat Ronald Pofalla – presedintele unei comisii guvernamentale.
Deoarece regiunile cu carbune ale tarii vor fi grav afectate de aceasta decizie, comisia a recomandat sa se cheltuiasca aproximativ 45 de miliarde de dolari in acele zone pentru a amortiza efectul.
Germania a efectuat anterior o alta schimbare indrazneata in politica sa energetica anuntand ca va inchide toate centralele sale nucleare pana in 2022. Acest angajament al tarii a fost luat in 2012 ca urmare a dezastrului de la Fukushima din Japonia.