In ultimii ani, presedintele american Donald Trump a cerut companiilor americane de tehnologie sa creeze locuri de munca in Statele Unite, iar compania de iPhone-uri Apple este una dintre companiile care au fost stimulate pentru a proceda astfel.
Ca sa fim cinstiti, Apple a incercat sa-si produca dispozitivele in Statele Unite, cum ar fi computerul Mac Pro din 2013. Dar o stire de New York Times a subliniat motivul pentru care s-ar putea ca compania din Cupertino nu-si va produce niciodata iPhone-urile in Statele Unite.
Mac Pro a fost anuntat acum cativa ani si a reprezentat o reproiectare a computerelor Mac Pro. Cu toate acestea, lansarea computerului a fost amanata in Statele Unite, iar asta din cauza unui surub.
Se pare ca una dintre companiile din Statele Unite pe care Apple le-a angajat pentru a produce suruburi pentru computer putea produce doar 1000 de suruburi pe zi.
Acest lucru a fortat Apple sa amane lansarea computerului. Asta spre deosebire de fabricile din China in care suruburile personalizate pot fi produse in numar foarte mare intr-un timp scurt.
Mai tarziu, s-a dezvaluit ca partenerul de productie al Apple a fost nevoit sa se indrepte catre un alt furnizor pentru a produce 28.000 de suruburi care au fost livrate cu 22 de drumuri.
Adica o medie de 1200 de suruburi pe drum. De asemenea, in livrari a fost implicat chiar proprietarul producatorului de suruburi, pentru a tine pasul cu nevoile companiei Apple din SUA.
Practic, stirea evidentiaza faptul ca, cand vine vorba despre productie, China cu siguranta a depasit majoritatea tarilor cand vine vorba despre dimensiunea productiei si cost.
De asemenea, au circulat stiri care spuneau ca Apple s-ar putea aproviziona din alte tari din Asia, in afara de China, cum ar fi India si Vietnam. Asta pentru ca compania Apple de iPhone-uri din Statele Unite sa evite anumite taxe.
Cu toate acestea, ne imaginam ca ar putea fi dificil sa evite China complet, pentru ca e prea ieftina pentru a fi ignorata. Bineinteles, alegerea Chinei necesita un pret de platit, deoarece unii dintre partenerii chinezi de productie ai companiei de iPhone-uri din Cupertino, Statele Unite, au fost criticati in trecut pentru maltratarea lucratorilor sau pentru angajarea minorilor.
Ramane de vazut daca acest lucru va convinge compania de iPhone-uri Apple sa inceapa sa plateasca costurile mai mari de productie din Statele Unite.