Seminte de anumite plante, transportate pe Luna de sonda Chang’e-4 a Chinei, marcheaza o premiera. Adica pentru prima data s-a reusit germinarea unor plante pe satelitul nostru natural, potrivit afirmatiilor oamenilor de stiinta de marti.
Dupa ce a efectuat prima aselenizare pe partea intunecata a Lunii, misiunea Chang’e-4 a Chinei a pionerat primul mini-experiment de biosfera de pe satelitul nostru natural.
China a trimis recent o sonda pe Luna pentru a colecta date si pentru a efectua experimente pe suprafata satelitului nostru natural. Aceasta a realizat un experiment care marcheaza prima data cand oamenii au germinat plante pe Luna.
Sonda Chang’e-4 a reusit sa determine sa incolteasca (germineze) plante mici de bumbac, ca parte a unui experiment biologic. Flori si alte organisme vegetale au fost anterior crescute pe orbita Pamantului.
Germinarea plantelor nu este singura realizare a acestei sonde. Misiunea Chinei a marcat, de asemenea, prima data cand ceva construit de om a aterizat pe partea intunecata a Lunii.
Sonda Chang’e-4 trimisa poarta cateva experimente si dispozitive pentru a le folosi pe suprafata Lunii. Un recipient de 3 kilograme a fost trimis si are 6 specii biologice diferite care trebuie germinate pe suprafata Lunii.
Recipientul are seminte de cartofi, bumbac, rapita si nu numai. Drojdia si ouale de muste de fructe sunt de asemenea incluse in incercarea de a forma un mic ecosistem.
Xinhua informeaza ca sonda a reusit sa germineze mici plante de bumbac. Experimentul de biologie a fost activat la scurt timp dupa ce Chang’e-4 a aselenizat.
China a postat acum imagini ale incarcaturii sondei Chang’e-4 care arata plantele germinate. Cu toate acestea, nu pare sa se dezvolte niciuna dintre celelalte specii din recipient. Asteptam sa vedem ce mai urmeaza.