Facebook declara ca isi extinde programul de verificare a informatiilor pentru a include si fotografii si clipuri video, luptand astfel cu stirile false si cu dezinformarea de pe reteaua sa sociala.
Facebook a intreprins pasi importanti pentru a opri fluxul de stiri false de pe platforma sa, dupa intruziunea straina in alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite.
Compania Facebook lucreaza cu zeci de parteneri pentru a verifica veridicitatea stirilor, iar reteaua sociala a dezvaluit acum ca partenerii sai de verificare au primit acces la un nou instrument care le va permite sa verifice daca informatiile din fotorgrafii si clipurile video sunt stiri false care ar putea fi folosite pentru propaganda.
Aceasta caracteristica de invatare automata a Facebook va permite recenzorilor sa identifice fotografiile si clipurile video care nu prezinta adevarul si sa ia masurile corespunzatoare, astfel incat continutul fals sa nu se raspandeasca pe reteaua sociala Facebook.
Tehnologia marcheaza in mod proactiv postari cu fotografii care ar putea fi false utilizand semnale diferite, inclusiv feedback de la utilizatori. Odata ce sistemul marcheaza o stire (cu un clip video sau o fotografie) cu un posibil continut fals, aceasta este verificata de examinatori terti pentru a vedea daca continutul este real sau nu.
Un exemplu ar fi o fotografie a unui candidat la presedintia Mexicului din acest an – Ricardo Amaya – care a indicat ca avea o carte verde pentru Statele Unite.
Fotografia a fost marcata de sistemele Facebook si mai tarziu a fost deconspirata de examinatorii terti. Facebook a promis sa continue sa investeasca in astfel de tehnologii, pentru a se asigura ca poate impiedica raspandirea de stiri false pe platforma sa, stiri care pot ajunge la nenumarate persoane din intreaga lume.