Declansarea unor focuri de artificii de fiecare data cand exista un eveniment major este un lucru destul de obisnuit. Focuri de artificii de Anul Nou, de Craciun, de 4 iulie (Ziua Independentei in Statele Unite) si asa mai departe.
Sa nu intelegeti gresit, focurile de artificii sunt grozave si nu conteaza de cate ori le-ati vazut. Sunt inca destul de grozave si impresionante de fiecare cand vedem un spectacol cu focuri de artificii.
Cu toate acestea, ce-ar fi daca ar exista ceva chiar mai grozav decat focurile de artificii? Ce-ar fi daca am putea recrea ploi de meteoriti? N-ar fi grozav? Se pare ca exista o mica companie japoneza al carei scop este exact acesta – crearea de „stele cazatoare la cerere”.
Compania dezvolta tehnologia pentru asta si spune ca primul spectacol artificial cu ploi de meteoriti ar putea avea loc la inceputul anilor 2020. Cum functioneaza chestia asta, va intrebati?
Practic, acest lucru se va realiza prin lansarea a doi microsateliti in spatiu. Acesti sateliti vor lansa apoi bile mici si stralucitoare care, la intrarea in atmosfera Pamantului, vor straluci puternic simuland o ploaie cu meteoriti.
Ne imaginam ca lansarea mai multor astfel de bile stralucitoare va recrea acest efect de ploaie de meteoriti si nu ar trebui sa existe riscuri cu privire la eventuale resturi ca in cazul focurilor de artificii.
Satelitii vor ramane in spatiu timp de aproximativ doi ani, fiecare satelit avand cate 400 de astfel de bile care, potrivit companiei, vor ajunge pentru aproximativ 20-30 de evenimente.
Ne imaginam ca folosirea acestor sateliti pentru a inlocui focurile de artificii va fi costisitoare, avand in vedere ca compania a cheltuit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru dezvoltare, productie si lansare, insa ramane de vazut daca toate acestea vor merita.