Va fi tehnologia purtabila urmatoarea frontiera a produselor DIY? Poate, la fel ca Raspberry Pi si Arduino, vom vedea in continuare smartwatch-uri si senzori pentru ritmul cardiac create de oameni simpli.
Toata tehnologia purtabila pe care o vezi in ziua de azi pe piata are intrebuintari fixe, ceea ce inseamna ca va trebui sa cumperi un dispozitiv purtabil diferit pentru un scop diferit.
Cu toate acestea, compania zGlue vrea sa schimbe acest lucru si a lansat zOrigin, un cip si o platforma care le permite utilizatorilor sa-si creeze si sa-si personalizeze dispozitivul purtabil in functie de nevoile lor.
Intr-un fel, te-ai putea gandi la zOrigin ca la niste platforme Raspberry Pi sau Arduino pentru dispozitive purtabile. zOrigin va cuprinde un procesor ARM Cortex M0, o gramada de senzori precum un accelerometru si un senzor de temperatura, un monitor pentru ritmul cardiac, dar si un LED, Bluetooth si asa mai departe.
Practic, zOrigin contine hardware-ul necesar de care ai nevoie pentru un dispozitiv purtabil si depinde de tine sa decizi la ce vrei sa-l folosesti. Potrivit companiei zGlue, zOrigin poate fi transformat in tot felul de dispozitive, cum ar fi butoane de panica, bijuterii inteligente, senzori pentru incaltaminte si dispozitive pentru fitness.
Va exista, de asemenea, un instrument web online care va permite sa proiectati alte modele de cipuri pentru alte proiecte. zOrigin a debutat la San Francisco Maker Faire si a fost prezentat de fondatorul Misfit, Sonny Vu.
Ei bine, cei care cred ca zOrigin merita deranjul pot intra pe CrowdSupply unde dispozitivul purtabil solicita finantare. Se asteapta ca kitul de dezvoltare va costa 149 de dolari si ca va sosi in luna august. Ce ziceti? Sunteti nerabdatori sa-l incercati?