Scandalul confidentialitatii datelor al companiei Facebook a lui Mark Zuckerberg a starnit valuri, dupa ce s-a dezvaluit ca o companie denumita Cambridge Analytica a colectat datele ale peste 50 de milioane de utilizatori Facebook.
Reteaua sociala Facebook si-a cerut deja scuze pentru intregul scandal al datelor si a promis ca va depune mai multe eforturi. Cu toate acestea, acum trebuie sa se confrunte cu intrebari dificile din diferite parti si chiar si Comisia Federala de Comert din Statele Unite a lansat o investigatie in aceasta privinta.
Dupa mai multe ordine de a proceda astfel, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a decis sa depuna marturie in fata Comitetului Judiciar al Senatului Statelor Unite.
O comisie parlamentara din Marea Britanie l-a convocat, de asemenea, pe Mark Zuckerberg pentru a depune marturie despre practicile cu privire la date ale Facebook, dar Mark Zuckerberg a refuzat sa apara in fata acesteia, oferindu-se in schimb sa-l trimita pe directorul tehnic al retelei sociale, in schimb.
Comisia parlamentara a comunicat o optiune pentru a-i permite CEO-ului sa apara in fata acesteia printr-un apel video. CNN informeaza ca Mark Zuckerberg a decis sa depuna marturie cu privire la scandalul datelor in fata Comitetului Judiciar al Senatului care l-a invitat, de asemenea, pe CEO-ul Google (Sundar Pichai) si pe CEO-ul Twitter (Jack Dorsey) sa apara in fata acestuia pe data de 10 aprilie.
Stirea spune ca decizia lui Mark Zuckerberg de a aparea va exercita presiuni asupra celorlalti doi directori executivi pentru a aparea si ei sa depuna marturie. Nu este clar in acest moment daca Sundar Pichai si Jack Dorsey vor urma exemplul CEO-ului Facebook.
Din ceea ce stim, un anunt oficial de la Mark Zuckerberg sau Facebook care sa confirme aparitia lui in fata Comitetului Judiciar al Senatului pentru a depune marturie inca nu a aparut.