Multe s-au spus si scris despre legaturile companiei Kaspersky cu guvernul rus. Agentiile din Statele Unite au investigat acuzatiile de mai multe ori si se pare ca sunt convinse ca compania cu sediul in Moscova ar putea avea legaturi cu administratia tarii.
Agentiilor federale din Statele Unite li s-a interzis sa utilizeze softul antivirus Kaspersky pe calculatoarele lor in septembrie, iar acum presedintele Donald Trump a semnat un proiect de lege privind cheltuielile de aparare care include o interdictie oficiala de a folosi antivirusul companiei la nivel federal.
Agentiilor federale din Statele Unite li s-a interzis sa foloseasca softul companiei in septembrie, dar acum cu proiectul de lege semnat, agentiile care nu au trecut inca la alte produse antivirus vor fi obligate sa treaca.
Kaspersky a fost in repetate randuri acuzata de colaborarea cu serviciile de informatii ruse. Compania de softuri antivirus continua sa nege acuzatiile, dar acuzatiile au costat-o o mare parte din afacerile federale.
Compania Kaspersky de softuri antivirus a atras atentia autoritatilor de securitate cibernetica si in Marea Britanie care au avertizat de asemenea agentiile tarii in legatura cu folosirea antivirusului companiei.
Mai clar, companiei Kaspersky nu i s-a interzis sa-si desfasoare activitatea in Statele Unite. Compania de softuri antivirus este in continuare libera sa-si vanda produsele acolo, dar unii dintre clientii sai se indreapta acum catre alternative.
Kaspersky a incercat sa-si reconstruiasca relatia cu guvernul din Statele Unite in ultimele luni. Chiar s-a oferit sa-si dezvaluie codul sursa al softului pentru o analiza de catre oficialii din Statele Unite, dar se pare ca acest lucru nu a fost de nici un folos. Kaspersky a spus intr-o declaratie ca este foarte ingrijorata in legatura cu aceasta lege si ca isi analizeaza acum optiunile.