Politia din Olanda s-ar putea sa se fi pripit cu ideea unei echipe de vulturi care prind drone. Oficialii din Olanda retrag vulturii si lichideaza programul. Nu este surprinzator ca decizia este un raspuns atat la cererea reala, cat si la performanta pasarilor.
Practic, nu este neaparat nevoie de vulturi, acestia au fost suport pentru contracarea teroristilor si a potentialilor accidente, dar din fericire aceste lucruri nu au fost o mare problema. Si, asa cum poate ati ghicit, chiar si vulturii antrenati de tineri pentru a intercepta dronele nu asculta tot timpul.
Cum se poate dobora o drona escroaca care zboara in zone interzise, fara sa o impusti? In Japonia, acest lucru implica utilizarea de drone dotate cu plase pentru a prinde alte drone, in timp ce in Olanda, politia a optat pentru ceva mai natural prin folosirea de pasari instruite pentru a prinde drone.
Cu toate acestea, se pare ca, dupa aproximativ un an de la anuntarea programului, politia din Olanda a decis sa retraga programul. Desi suna ca un program destul de interesant, avand in vedere ca animalele au minte proprie, una dintre problemele cu programul politiei din Olanda este ca uneori vulturi nu actioneaza intotdeauna asa cum li se spune.
Acest lucru, la randul sau, a ridicat intrebarea ca, daca acestea sunt probleme care deja apar in teste, cum se vor descurca vulturii din Olanda in situatii reale care ar putea fi mult mai haotice?
Exista, de asemenea, problema costurilor, pentru ca formarea si cresterea acestor vulturi din Olanda de mici nu sunt ieftine. Asa cum am spus, parea un program destul de interesant de-al politiei, mai ales cand il compari cu celelalte solutii mai hi-tech care exista, fara sa mai mentionam ca era mai „natural” ca sa spunem asa, dar credem ca experimentul politiei pentru drone s-a dovedit a fi un esec in cele din urma.