Dupa cum poate ati auzit, a existat putina agitatie acum nu prea mult timp in urma cu privire la cum agentia FBI i-a cerut ajutorul companiei Apple pentru deblocarea unui iPhone care i-a apartinut unuia dintre teroristii de la San Bernardino, Statele Unite.
Apple nu s-a supus cererii FBI-ului, ceea ce a determinat agentia sa caute ajutorul tertilor pentru deblocarea iPhone-ului. Au existat unele speculatii cu privire la cine i-a ajutat pe cei de la FBI sa deblocheze iPhone-ul, dar, in ceea ce priveste detaliile oficiale, se pare ca s-ar putea sa nu aflam niciodata, avand in vedere ca instantele au decis ca FBI-ul nu este obligat sa dezvaluie cine i-a ajutat sa deblocheze iPhone-ul si ce informatii au gasit in acesta.
Asta potrivit unei decizii luate de judecatoarea federala, Tanya Chutkan, care a spus ca dezvaluirea celor descoperite de agentia ar putea dauna companiei si secretelor sale si ar putea-o expune atacurilor cibernetice.
„Este logic si plauzibil ca compania (care a deblocat iPhone-ul) este mai putin capabila decat FBI-ul sa-si protejeze informatiile in fata unui atac cibernetic. Concluzia agentiei ca publicarea numelui companiei pentru publicul larg i-ar putea expune sistemele si, prin urmare, informatiile esentiale despre tehnologie, unor riscuri de securitate, este una rezonabila”.
Detaliile despre pret nu vor fi divulgate, deoarece ar putea atribui o valoare tehnologiei de deblocare si pentru ca ar putea indica utilitatea acesteia. „Publicarea pretului deblocarii ar desemna o valoare finita pentru aceasta tehnologie si ii va ajuta pe adversari sa determine daca FBI-ul poate utiliza in mare masura tehnologia pentru a accesa iPhone-urile lor criptate”.