O multime de oameni doresc o camera buna pe smartphone-urile lor fara a fi nevoie sa plateasca pretul unui smartphone de varf. Are sens, deoarece cei mai multi dintre noi nici macar nu mai ducem dupa noi aparate dedicate.
Exista multe locuri unde va puteti arata fotografiile, cum ar fi Facebook, Twitter si Instagram. Deci nu e de mirare ca acele camere de pe telefoanele relativ ieftine au parcurs un drum lung de la rezolutia mica si fotografiile neclare care erau o norma in urma cu doar cativa ani. In continuare, aveti o lista cu cele mai bune camere de smartphone-uri care costa mai putin de 600 de lei.
Un smartphone care costa 600 de lei este putin probabil sa foloseasca aceleasi componente pentru lentile si senzori ca si smartphone-urile de varf care nu au aceleasi constrangeri bugetare iar performanta in lumina scazuta ramane un punct oarecum slab. Dar puteti achizitiona unele smartphone-uri cu camera foarte buna cu un buget de pana in 600 de lei. Aici sunt cinci smartphone-uri care costa mai putin de 600 de lei si care filmeaza si captureaza fotografii bine, in ordine alfabetica:
1. Asus Zenfone 5
Familia Zenfone de la Asus a acordat multa atentie camerelor sale, iar smartphone-ul Asus Zenfone 5 nu este o exceptie.
In review-ul nostru, un lucru care nu ne-a placut a fost plasarea lentilelor. Sunt un pic predispuse la zgarieturi care, evident, vor afecta calitatea imaginilor. Camera principala de 8 megapixeli a smartphone-ului are un obiectiv de f/2.0 si blit LED. Aplicatia implicita are, de asemenea, unele caracteristici utile, cum ar fi Time Rewind care salveaza pana la 31 de imagini, incepand cu 2 secunde inainte de a apasa de fapt declansatorul, astfel incat sa puteti alege imaginea perfecta. Exista 18 moduri in total care va ofera mult control atunci cand faceti fotografii.
Desi fotografiile in lumina scazuta au avut mai putine detalii decat fotografiile bine iluminate din aer liber, nu a existat prea mult zgomot in poze, ceea ce o face o camera excelenta pentru pretul telefonului.
2. Micromax Unite 2
Camera de pe smartphone-ul Micromax Unite 2 are tendinta de a exagera portiunile luminoase din fotografii dar in afara de acest lucru, performanta sa in lumina zilei este destul de buna.
Aplicatia implicita are setari de baza dar senzorul de 5 megapixeli de pe smartphone este capabil sa ofere fotografii bune in lumina zilei. Culorile si detaliile din imagini nu sunt rele dar camera se cam clatina in conditii de luminozitate scazuta.
3. Nokia Lumia 630
Performanta camerei de pe smartphone-ul Nokia Lumia 630 dual-SIM in lumina zilei este suficient de buna pentru a concura cu telefoanele care costa de doua ori mai mult dar lipsa unui blit trage in jos o camera atat de buna.
De asemenea, smartphone-ul nu are o una frontala si chiar si in zonele interioare bine iluminate, cum ar fi un birou, am vazut prea mult zgomot in fotografii. Performanta in lumina zilei si soft-ul excelent al Nokia ajuta la compensarea deficientelor.
4. Xiaomi Redmi 1S
Cand am examinat smartphone-ul, am zis ca are o performanta inalta a camerei iar daca puteti intra in posesia unui astfel de telefon nu veti avea probleme cu camera. Ea poate captura detaliile pe care chiar si smartphone-urile mai scumpe au esuat sa le captureze. Singura problema este aceea ca procesarea software a lucrat prea mult pentru a reduce zgomotul iar acest lucru a patat detaliile un pic.
5. Xiaomi Redmi Note
Ca si fratele sau, smartphone-ul Xiaomi Redmi Note are, de asemenea, o camera impresionanta iar daca sunteti in cautarea unui phablet cu raport calitate/pret bun care face poze grozave atunci ar trebui sa cumparati un Redmi Note.
Atat camera frontala cat si cea din spate a functionat bine in conditii de iluminare buna, desi fotografiile au fost un pic pixelate. Singura problema este ca acelei camere ii ia prea mult timp pentru a se focaliza iar telefonul a prezentat, de asemenea, un mic decalaj de fotografiere. Cu toate acestea, rezultatul final este cu siguranta destul de bun pentru sharing.