In ziua de azi dispozitivele mobile au devenit un tab ispasitor pentru prapastia dintre parinti si copii. De cat de multe ori ai vazut cum un tata sau o mama mustra un copil pentru faptul ca isi foloseste telefonul sau tableta intr-un moment in care parintii cred ca este total nepotrivit?
Suntem siguri ca multi dintre voi au vazut asta sau ati fost parte dintr-un decor in care esti la o intalnire sociala sau cu familia, dar fiecare e cu nasul in telefoanele sau tabletele lor in loc sa vorbeasca unii cu altii.
Unii chiar au sugerat ca dispozitivele mobile au dus la „moartea” conversatiei cu familia in jurul mesei, la cina. Cu toate acestea, un sondaj recent al operatorului de telecomunicatii mobile T-Mobile din Statele Unite si efectuat de ORC Caravan a concluzionat ca opusul este adevarat.
Potrivit acestui sondaj, s-a descoperit ca dispozitivele mobile aduc practic familia impreuna, in loc sa o desparta. Acest sondaj a ajuns la concluzia ca 70% dintre parinti au raspuns favorabil si au spus ca tehnologia mobila le-a permis sa se apropie mai mult de copiii lor, multumita comunicatiilor prin email, text, apeluri de voce si social media.
Alti 48% dintre parinti au spus ca le place sa vorbeasca cu familia prin grupuri de chat, iar 54% spun ca Facebook este platforma de social media pe care o folosesc cel mai mult pentru a comunica cu copiii lor.
Asta spre deosebire de 23% dintre parinti care folosesc Snapchat si 22% care folosesc Instagram, desi presupunem ca acelea sunt platforme foarte diferite, comparativ cu Facebook.
Ca sa fim cinstiti, acest sondaj a fost comandat de T-Mobile care fara indoiala ar beneficia de pe urma faptului ca parintii si copiii lor se aboneaza la reteaua lor, dar totusi rezultatele sunt destul de interesante. Ce credeti voi despre asta? Esti de acord cu descoperirile acestui sondaj? Aduc dispozitivele mobile familia impreuna?