Un vaccin experimental pentru cancer a avut rezultate promitatoare intr-un mic studiu clinic pentru pacientii cu limfom, conform unui studiu publicat acum ceva timp in revista Nature Medicine.
Un studiu publicat in Nature Medicine dezvaluie ca un vaccin experimental impotriva cancerului a avut rezultate promitatoare intr-un mic studiu clinic.
Cercetatorii de la Mount Sinai Hospital din New York au testat acest vaccin experimental pe 11 pacienti cu limfom. S-a descoperit ca rezultatele sunt suficient de bune, asa ca un alt studiu clinic a fost efectuat luna trecuta pe pacientii cu limfom, precum si pe persoanele care aveau cancer de san si nu numai.
Cercetatorii au mentionat ca unii pacienti din primul test care au luat vaccinul au intrat in remisiune completa timp de luni de zile si chiar ani. Autorul principal al studiului, Dr. Joshua Brody, spune ca acest tratament experimental are implicatii largi pentru mai multe tipuri de cancer.
Acesta a adaugat ca aceasta metoda ar putea creste succesul altor imunoterapii. Acesta se numeste vaccin deoarece provoaca sistemul imunitar al pacientului sa lupte impotriva cancerului.
Cu toate acestea, nu este un vaccin preventiv la fel ca injectia pentru gripa, de exemplu. Tratamentul experimental pur si simplu invata corpul sa recunoasca tumorile si sa lupte cu ele.
Tratamentul experimental pentru cancer a fost creat in cadrul tumorii in sine. O tumora a fost injectata cu un stimulant pentru a „recruta” celule imune, s-a folosit o mica doza de radiatie, iar totul a fost injectat cu un stimulent pentru a activa celulele imune.
Celulele activate circula in tot corpul si ucid tumorile oriunde le gasesc. Chiar daca totul pare promitator, efectul a fost observat doar la trei persoane.
Trebuie sa fie efectuate mai multe teste (mai mari) inainte ca vaccinul experimental pentru cancer sa poata fi trimis agentiei FDA din Statele Unite pentru examinare.