fbpx

VIDEO: Hasselblad dezvaluie camera H6D-400C de 400 de megapixeli

Hasselblad dezvaluie camera H6D-400C de 400 de megapixeli

Hasselblad tocmai a anuntat o camera capabila sa captureze fotografii de 400MP. Noul dispozitiv Hasselblad H6D-400C este o camera “Multi Shot” care poate captura fotografii de 100MP cu o singura expunere, sau de 400MP utilizand functia de capturare Multi Shot.

Uneori, producatorilor de camere si de smartphone-uri, le place sa se laude cu numarul de megapixeli, deoarece, desi calitatea imaginii nu prea poate fi masurata, megapixelii pot fi.

Astfel, a aparut notiunea inselatoare ca mai multi megapixeli inseamna o calitate mai buna. Desi este adevarat ca numarul de megapixeli conteaza, acesta conteaza doar in anumite situatii.

CITESTE SI:  Cum e sistemul similar Walkie-Talkie al Oppo pentru smartphone-uri

De exemplu, daca fotografiile doar le incarcati pe Facebook si Instagram, atunci megapixelii probabil ca nu conteaza prea mult, dar altfel sta treaba daca planuiti sa tipariti un panou publicitar urias.

Ei bine, daca aveti o profesie in care megapixelii conteaza, este greu sa ignorati camera H6D-400C recent anuntata de Hasselblad, o camera care captureaza fotografii cu o rezolutie de 400MP.

CITESTE SI:  De ce Apple dezactiveaza de la distanta anumite iPhone-uri

Hasselblad H6D-400C in modul normal de functionare este capabila sa captureze fotografii de 100MP cu o singura expunere, dar poate sa ajunga pana la 400MP folosind functia Multi-Shot.

Aceasta functie a Hasselblad H6D-400C nu este chiar noua si a fost folosita de alte camere de ultima generatie, cum ar fi unele mai recente precum Sony A7R III, desi principala diferenta de aici ar fi numarul de megapixeli.

CITESTE SI:  De ce aplicatia BlackBerry Messenger va fi inchisa

In centrul sau, Hasselblad H6D-400C va dispune de un senzor CMOS de 100MP care masoara 53,4 x 40mm si va avea un interval dinamic de 15 trepte, ISO de 64-12800, vizualizare live de 30 de cadre pe secunda, slot dual pentru carduri de memorie, un display de 3 inci, inregistrare video HD si UHD. A, am uitat sa mentionam pretul de 47.995 de dolari al camerei Hasselblad H6D-400C!

Facebook