VIDEO: Cum e ZEISS XZ1 – prima camera digitala full-frame a companiei

Cum e ZEISS XZ1 - prima camera digitala full-frame a companiei

ZEISS este o companie pe care multi ar asocia-o mai mult cu obiectivii sai care pot fi gasiti pe camerele Sony. Cu toate acestea, se pare ca compania isi extinde portofoliul si intra acum in businessul de camere full-frame, lansand ZEISS XZ1.

Aceasta este prima camera digitala full-frame a companiei. Avand in vedere ca compania ZEISS este cunoscuta mai mult pentru obiectivi decat pentru camere, acest lucru se poate dovedi oarecum avantajos, avand in vedere ca designul lui XZ1 e destul de unic, comparativ cu ce ofera alti producatori de aparate foto in ziua de azi.

Corpul este ordonat si simplist si are o curba la un capat – presupunem ca asa e pentru a oferi o aderenta mai buna si o ergonomie mai buna. Cu toate acestea, nu numai designul aparatului foto XZ1 full-frame al companiei este unic, ci si functionalitatea sa.

CITESTE SI:  Nikon 1 J5 va ajunge in curand: senzor nou, 4K si NFC

XZ1 include un senzor full-frame de 37,4MP si va captura fotografii la fel ca aparatele foto obisnuite. Dar va permite fotografilor sa efectueze editari cu camera full-frame, desi, avand in vedere ecranul sau touchscreen de numai 4,3 inci, nu suntem siguri cat de util este.

Potrivit lui Jörg Schmitz de la compania ZEISS, “Exploram noi modalitati si vizam initial un grup tinta special cu ZEISS XZ1. Cu conceptul nostru ne concentram pe creatorii ambitiosi si profesionisti care vor sa produca experiente fotografice rapid si eficient si sa inspire cat mai multi internauti este posibil. Acest lucru necesita nu flux de lucru simplificat, pe langa noi caracteristici de varf. Aceste lucruri sunt exact ceea ce ofera ZEISS XZ1”.

CITESTE SI:  Canon EOS Rebel SL2 - data de lansare, pret si specificatii

Nu s-au mentionat informatii despre pret, dar avand in vedere preturile altor camere digitale full-frame cu obiectiv fix, sa nu va asteptati ca aceasta camera full-frame ZEISS XZ1 va fi ieftina. De asemenea, nu s-a mentionat o data de lansare, dar compania se asteapta ca acest aparat foto va sosi la inceputului anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *