fbpx

Sony RX1R II vine cu 42,4MP

Sony RX1R II vine cu 42,4MP

Sony Electronics, un lider mondial in imagine digitala si cel mai mare producator de senzori de imagine din lume, a prezentat astazi ultima adaugire in gama de camere compacte Cyber-shot RX a sa, si anume Sony RX1R II.

Acum aproape o saptamana, s-a presupus ca obiectivul Sony QX30U de camera ar putea fi aproape de lansare, dar se pare ca astazi nu este ziua, inca.

In ceea ce priveste compania, aceasta este mai pregatita sa lanseze o camera compacta nou-nouta care este una full-frame si care va avea un senzor CMOS Exmor R urias de 42,4MP.

CITESTE SI:  Ce pret are Fujifilm Instax Mini LiPlay - una dintre cele mai mici camere hibride cu imprimare instanta

Ce ziceti despre asta? Aceasta camera digitala de 42,4MP se intampla sa se numeasca Sony RX1R II, iar senzorul pe care il are la interior va fi similar cu cel din camera mirrorless Sony A7R II care a fost anuntata la sfarsitul anului trecut.

Modelul de a doua generatie al lui Sony RX1R va avea de asemenea un vizor OLED XGA cu 2,4 milioane de pixeli retractabil, pe langa ceea ce a spus compania ca este “primul filtru optic variabil low-pass din lume”.

CITESTE SI:  Camera compacta Panasonic Lumix LX100 II - pret si specificatii

Cu alte cuvinte, esti capabil sa pornesti sau sa opresti acel filtru al camerei RX1R II de 42,4MP in functie de acuitatea pe care o preferi sa o ai cand vine vorba despre anumite fotografii.

Cat despre obiectivul fix al camerei RX1R II, acesta va fi un Zeiss Sonnar T de 35mm si f/2.0 care nu va permite inregistrare video la rezolutie 4K, lucru care ar putea fi un neajuns pentru unii, dar, cel putin, vei fi inca capabil sa capturezi clipuri video decente la rezolutie full HD si 24, 30 si 60 de cadre pe secunda, iar intervalul ISO al RX1R poate fi setat la un maxim de 102 400 cand este extins.

CITESTE SI:  Senzorul de amprente digitale al smartphone-ului tau nu este la fel de sigur pe cat credeai

Pretul camerei Sony RX1R II nu este unul mic, desigur, iar compania va cere pentru ea 3300 de dolari atunci cand Sony Rx1R II va sosi mai tarziu in luna noiembrie. [Conferinta de presa]