fbpx

Qualcomm dezvaluie o camera de securitate propulsata de un cip Snapdragon

Qualcomm dezvaluie o camera de securitate propulsata de un cip Snapdragon

Qualcomm este o companie care este cunoscuta in principal pentru cipurile Snapdragon care in cea mai mare parte au fost folosite in smartphone-urile si tabletele din toata lumea.

Cu toate acestea, se pare ca aceasta companie a inceput sa se ramifice, avand in vedere ca Qualcomm a dezvaluit recent o camera de securitate propulsata de un cip Snapdragon care poate fi folosita ca si un design de referinta.

Ceea ce inseamna acest lucru este ca Qualcomm nu va produce si vinde aceste camere de securitate ci cip Snapdragon ea insasi, ci mai degraba va vinde designul companiilor care sunt interesate.

CITESTE SI:  Pe cine invinuieste Intel pentru faptul ca a iesit de pe piata modemurilor

Camera de securitate Qualcomm a fost co-dezvoltata de Thundersoft si va integra un cip Snapdragon 618 sub capota care, potrivit companiei, va facilita inregistrarea video 4K, ceea ce inseamna ca filmarile de rezolutie scazuta ale camerelor de supraveghere vor fi in curand de domeniul trecutului.

CITESTE SI:  Qualcomm anunta procesoarele Snapdragon 212, Snapdragon 412 si Snapdragon 616

De asemenea, camerele de securitate cu cip Snapdragon suporta atat conectivitate WiFi, cat si conectivitate LTE, si vor avea de asemenea abilitatea de a identifica obiectele si de a afla lucruri despre acestea, multumita puterii de procesare a dispozitivelor.

Se pare ca din acest motiv, Qualcomm nu a ezitat sa numeasca acest dispozitiv “camera constienta”. Celelalte caracteristici pe care le integreaza sunt procesorul grafic Adreno 510, conectivitatea LTE Cat. 7, Bluetooth 4.1 si GPS.

CITESTE SI:  Un Chromebook cu cip Snapdragon 845 ar putea fi in lucru

Aceasta este o miscare interesanta a companiei si avand in vedere ca piata de smartphone-uri incepe sa se maturizeze, nu este surprinzator sa aflam ca Qualcomm vrea sa exploreze alte modalitati de a castiga bani.

Acum cateva luni, compania a sugerat ca cipurile lor si-ar putea gasi de asemenea loc pe piata de drone. In orice caz, camera de securitate a Qualcomm propulsata de un cip Snapdragon este bestiala.