fbpx

Pretul astronomic al camerei Zeiss ZX1

Pretul astronomic al camerei Zeiss ZX1

Compania Zeiss va vinde propria sa camera compacta full-frame. Aceasta e in sfarsit disponibila pentru precomanda si se numeste Zeiss ZX1. Pretul acestui aparat foto compact full-frame este unul astronomic.

Zeiss e o companie cu care unii sunt familiarizati atunci cand vine vorba despre obiectivii de camera, in special cei gasiti in camerele Sony. Cu toate acestea, in 2018, compania a anuntat prima sa camera compacta full-frame, ZX1.

Acum, dupa circa doi ani de la anunt, camera este in sfarsit disponibila pentru precomanda. Nu e clar de ce compania Zeiss a avut nevoie de 2 ani pentru a aduce camera pe piata si, mai important, daca ZX1 are astazi un loc pe piata, piata care pare a fi monopolizata de aparate foto full-frame de la Nikon si Canon.

CITESTE SI:  De ce serviciul de ride-sharing Hitch al Didi a fost suspendat in China

Cu toate acestea, daca esti interesat, vei fi incantat sa afli ca ZX1 e disponibila pentru precomanda la B&H Photo la un pret de 6000 de dolari. Cei care nu au informatii despre ZX1 trebuie sa retina ca acest aparat foto va veni cu un senzor full-frame proiectat chiar de compania Zeiss.

CITESTE SI:  Ce este camera de razboi pe care Facebook a inchis-o

Este un aparat foto cu obiectiv fix Zeiss Distagon f/2 de 35mm. Aparatul foto dispune de un sistem de focalizare automata cu 255 de zone, un ecran de 4,3 inci, iar una dintre caracteristicile sale unice este faptul ca aparatul foto ruleaza de fapt o versiune completa a Adobe Lightroom CC.

CITESTE SI:  Cat costa cel mai performant supercomputer din lume, Fugaku din Japonia

Compania a declarat in 2018 ca clientii care cumpara acest aparat foto nu vor trebui sa se aboneze la programul de abonament CC al Adobe daca doresc sa-l foloseasca.

Dar daca doresc sa impartaseasca imaginile procesate pe aparatul foto ZX1 cu Adobe Lightroom CC, acestia vor avea nevoie de un abonament. Ce parere ai despre camera Zeiss ZX1 cu pret de 6000 de dolari?